Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 17:26 6 166 9

Samsung представи Galaxy S22 Ultra. Какво е новото? (ЧАСТ 2)

  • samsung-
  • galaxy s22-
  • galaxy s22 ultra

Смартфонът дебютира на специално онлайн събитие

Samsung представи Galaxy S22 Ultra. Какво е новото? (ЧАСТ 2) - 1

ЧАСТ 1 Galaxy S22 и Galaxy S22 Plus

Черешката на тортата е Galaxy S22 Ultra, който се явява пряк наследник на Galaxy Note серията и на практика слага нейния край, като комбинира най-доброто от двата свята. Няма как да не започнем с вграденият стилус S Pen. Той е разработен със специалистите от WACOM и предлага до 480 докосвания в секунда, вместо досегашните 360 при предходния Note модел. Заедно със софтуер с изкуствен интелект, телефонът може да разчита къде точно ще поставите писалката и по този начин да подобри значително скоростта и точността на писане.

Samsung представи Galaxy S22 Ultra. Какво е новото? (ЧАСТ 2)

По отношение на дисплея, Galaxy S22 Ultra може да се похвали с най-добрият дисплей на пазара с възможност за опресняване от 1 до 120Hz и до 1750 нита на осветеност. Диагоналът му е 6.8 инча и предлага резолюция до 3080х1440 пиксела.

Samsung представи Galaxy S22 Ultra. Какво е новото? (ЧАСТ 2)

Galaxy S22 Ultra може да се похвали и с едни от най-добрите камери на пазара с основен сензор с резолюция от 108MP, който в комбинация с нов HDR алгоритъм подобрява значително нощното снимане. Останалите сензори са с резолюция от 12MP за ултрашироката камера, два 10MP сензора за приближаване с 10-кратна перископична оптика и 3-кратен зуум, както и 40MP селфи камера в предната част.

Samsung представи Galaxy S22 Ultra. Какво е новото? (ЧАСТ 2)

В Европа Galaxy S22 Ultra ще разчита на Exynos 2200 с GPU от AMD, които обещават до 2 пъти по-бърза работа. По отношение на RAM паметта, смартфонът се предлага с 8GB или 12GB, заедно с 128GB до 1TB място за съхранение. Батерията е с капацитет от 5000мАч и поддържа зареждане с до 45W или 15W с безжично зарядно. Очаква се цените да започват от около 1300 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    20 4 Отговор
    Скъпотия до шия ще е, не си правят парите тия смартфони по 2, 3 хиляди лева независимо от марката. Но като има балъци така ще е. До 1000 лева максимум трябва да са високия клас смартфон, като се има предвид че се сменят телефоните всяка година.
  • 2 Мише

    8 14 Отговор
    И аз така смятам, че независимо от марката повече от 100 лв. за телефон андроид не трябва да се дават.
  • 3 iShit

    12 3 Отговор
    Грозотия! Не забравяйте, че епъл бяха първите с телефони за 1000$+ и самсуняка бяха първите последвали ги :) в ущърб на всички потребители..после зарядните и. т.н.

    Коментиран от #4

  • 4 Този

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "iShit":

    Хахаха, ами колега, всички се опитват да бъдат акули в океана, ама малко успяват, какво да се прави, живот!!! В ущърб на всички, както вече спомена Апъл държат 15% пазарен дял с 5 устройства. За сравнение, премиум устройства продадени от Самсунг за 2020 са 28 милиона срещу 250 за ябълките.

    Коментиран от #5

  • 5 iShit

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Този":

    Нормално имат собствена операционна система затворена при това, държат си на своето и в крайна сметка всеки си знае бизнеса, но защо трябва да е в ущърб на потребителя?!!? Доста неща ме отблъснаха от Apple, цената за мен лично не е проблем, но имам алергия към тарикати дето се опитват с фалшиви доводи да изкарват повече на гърба на потребителите. Алчността, пошлостта и прикритите лъжи не ми се нравят. Както се казва и пръста си е ваш и гза също :)

    Коментиран от #6

  • 6 Този

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "iShit":

    За да бъдем честни и аз не съм напълно удовлетворен от Айфоня, ама просто няма по-добро!!! Нека някой измисли нова система, различна от IOS i Android и може да се пробвам, иначе немяма смисъл. При два цвята, черно и бяло, избираш единия и толкоз, няма мърдане...
  • 7 Георги

    2 1 Отговор
    Може би 90% от "потребителите" на гейфон не използвате и 20% от капацитета. Правилното е не можете да изоплзвате 20% от капацитета му, но това не Ви пречи да го издигате в култ, а е нищо повече от един прехвален китайски боклук, за който плащате логото. Гейфон не правят може би и 20% от частите по телефона, а по-голямата част идват точно от производителя от тази статия, ама нека си вярвате. :)

    Коментиран от #9

  • 8 Не познават парите

    2 0 Отговор
    Малко статистика

  • 9 Бат Герги задушаам са

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Георги":

    А бат Герги, ти използваш ли 100 капацитета на Samsung Galaxy S21/22 Ultra, така си и мислех! iOS > Android както винаги е било ;)