Last news in Fakti

16 Март, 2022 19:01 9 363 39

Колко точно са спестили от Apple след премахването на зарядните и слушалките от новите „айфони“?

  • apple-
  • iphone-
  • слушалки-
  • зарядно

От 2020 година устройствата на марката идват без тези аксесоари

Колко точно са спестили от Apple след премахването на зарядните и слушалките от новите „айфони“? - 1

Когато през 2020 година от Apple обявиха, че всички нови iPhone-и ще пристигат без зарядни устройства и слушалки в кутията, компанията се позова на причини свързани с екологията. Благодарение на това си действие, Apple твърди, че спестените въглеродни емисии се равняват на това да спрат да се движат половин милион автомобила по пътищата.

Колко точно са спестили от Apple след премахването на зарядните и слушалките от новите „айфони“?

От Daily Mail пък разкриват, че освен това, Apple си е спечелила и приходи в размер на около 6 милиона евро. Приходите са само от премахнатите слушалки и зарядни, като към тях не се добавя стойността на аксесоарите, които се продават отделно и немалка част от купувачите на iPhone е трябвало да закупят.

Колко точно са спестили от Apple след премахването на зарядните и слушалките от новите „айфони“?

Друга причина, която от Apple изтъкнаха през 2020 година бе намаляването на размера на кутията, което от своя страна позволява на компанията от Купертино да побира повече бройки в транспортен палет. С точност това са 70% повече устройства, което поне на теория би трябвало да улесни и увеличи доставките.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни БОКЛУЦИ!😇

    38 46 Отговор
    Никога няма да си купя! Самсунг или хауеи..

    Коментиран от #26

  • 2 За последно

    67 15 Отговор
    Купих си iPhone 13 но си обещах че ще ми е последен от тази марка докато не сложат BG меню това е страшно неуважение към нашият народ.

    Коментиран от #5

  • 3 хаха

    12 57 Отговор
    Андроидаджиите само броят стотинките на Апъл. Абе гледайте си китайските ментета :)
  • 4 Анонимен

    62 6 Отговор
    Купих си Realme за 200 лева с андроид. Вградена памет 32GB, и подарък памет карта също 32GB. Обединих ги двете и смартфона има 64GB памет. Работи добре. Батерията държи цял ден въпреки че постоянно съм в Интернет. Който има излишни пари да си купи айфон. Аз нямам излишни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГруЮ

    58 1 Отговор
    “Спестила” си е слушалките и зарядните, но пък затова ни ги продава отделно с удоволствие т.е. двойна печалба.
  • 7 ZZZ

    69 4 Отговор
    Следващите доставки ще са и без телефони. Само кутии със снимка на телефон и черно-бяла рекламна брошура. Само срещу $1200.

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 незнайко

    29 0 Отговор
    Ако бяха направили по рано еднакви букси за зареждане отдавна щяха да премахнат зарядните, защото всеки има такова от предишен телефон !!! На всички телефони батериите са литиеви 3.6 волта с максимално напрежение 4.2 волта !!! Различават се по капацитет което не е проблем за зарядните .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Четирикрако

    50 1 Отговор
    Apple е спестила, клиентите й платили! Че дори са и горди."Умни" "хора" 🐑
  • 12 Димитър

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "тихо":

    Рядко претенциозен коментар, по-добре да си беше спестил глупостите, които си изписал.
  • 13 Screwed

    36 2 Отговор
    "Apple reportedly saves over $6 billion by not providing chargers in iPhone boxes" като превеждате, поне научете малко английски бе хора! То е извън всяка логика само като чуеш 6 милиона. Та 6 милиарда са си спестили за ваша сметка! Никакво уважение към собствените си потребители! Пошла компания, мръсна отвътре! Били го правили за доброто на планетата боже, боже!
  • 14 iShit

    32 6 Отговор
    Я да видим пак ли ще ми изтрият коментара и ще ме баннат :).. знам, че като ви казвам истината ви боли ама не съм ви виновен аз. Отдавна надуших , че ябълката е гнила и червива от плагиатства, алчност добре прикрита зад добре измислени оправдания! Хвърлят ви прах в очите и ви доят ... но евала на психолозите им! Да заблудиш, милиони по света, че им мислиш доброто докато реалността е , че просто се възползваш от промиването на мозъци с цел печалба - е там са ненадминати! Психолози и отдел маркетинг трябва да печелят най-много от всеки друг в тая мътна компания. Дявола в ангелски одежди ... ще бъде разобличен един ден.

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 комуняр

    0 10 Отговор

    До коментар #14 от "iShit":

    Какви плагиатсва? И харсваш ли НРБ?
  • 18 Иван

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "iShit":

    Да не са те изтървали по глава като бебе? Като не харесваш нещо - окей. Не е нужно да го натрапваш под всяка статия по няколко пъти. Разбирам, че комплексите са сериозни ама чак пък толкова.

    Коментиран от #36

  • 19 5ър

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "ZZZ":

    И пак ще са на първо място по приходи

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чичо

    1 2 Отговор
    Каквото и да вземеш си се минал...
  • 23 Пешо

    12 1 Отговор
    И аз използвах айфон 7 цели 5 години, като цяло нямах проблеми с телефона, сега си взех айфон 13, но да си призная малко съжалявам, защото с това английско меню направо ми е писнало, може би към днешна дата ако вземах телефон, щях да си купия самсунг Галакси 21, защото е на добра цена, а не виждам голем разлики с Галакси 22.

    Коментиран от #25

  • 24 Апъл фен

    2 13 Отговор
    Важна е екологията, а колко са спестили не е е работа на болшевизираните селяни. Преди всеки имаше по някоко зарядни, а ползваше едно, така че отново правилен ход на американците. На китайците не им пука за отпадъците, но по принцип това е комунистическо-селска-ориенталска-байганьовска черта да се интересуваш само на теб да ти е добре и да не се съобразяваш с общото благо.
  • 25 Не вярваме

    4 13 Отговор

    До коментар #23 от "Пешо":

    Братле, никой няма да ти повярва, че след 5 години iOS ще минеш на Андроид. Такива случаи са единици в световен мащаб и едва ли точно във форума на Факти ще се появи такъв човек. Минимален шанс.

    Коментиран от #30

  • 26 onq s konq

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пълни БОКЛУЦИ!😇":

    Никой не го интересува ти какво ще или не ще си купиш, не се хаби. А по темата - Ейпъл просто прилагат старото правило - за да спечеля аз 1 млн.$ трябва 1 млн. балъци да загубят по 1$.
  • 27 Mdaaaaa

    9 0 Отговор
    Знаеш, че говориш глупости нали? Знаеш, че няма място за оправдание с това да ви лишават вас потребителите точно. Ни лук яли, ни мирисали! Зад всяка една красива предпоставка на Епъл се крие огромна лъжа с цел - печалбарство! Аз си ползвам всяко зарядно идващо с телефона , понеже е по-добро от предходното (от 30w, сега съм с 67 следващото ще е 120w). На никой няма да му хареса когато му дават по-малко не си кривете душите! Xiaomi как постъпиха в същата година? Дадоха избор ако искаш да си поръчаш телефона с или без зарядно на една и съща цена!
  • 28 Дедо-вия

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "5ър":

    Ми те от балъци като теб имат пари. Ако ти имаше 2 грама мозък в главата щеше ти да имаш пари, а не те

    Коментиран от #29

  • 29 5ър

    1 7 Отговор

    До коментар #28 от "Дедо-вия":

    Предпочитам качеството, мерси. Иначе, кой е казал, че нямам?

    Коментиран от #33

  • 30 Zeus

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не вярваме":

    Значи слаба ти е информацията. От година-две повечето познати и приятели ползващи iphone от години преминаха на android и са повече от доволни. И аз до скоро имах iphone (11) но ми омръзна съвсем. И тук в Италия се наблюдава тая тенденция а в китай обратното уж.
  • 31 Полиглот

    0 6 Отговор
    Абе хора,само на мене ли не ми пречи английското меню? Оплаквахте се от батерията,13 pro Max има най-добрия живот на батерията до момента. (Тия,дето ще ми пишат под коментара ще ги помоля да направят едно YouTube търсене за battery drain и тогава да пишат) откъм софтуер си ги бият отдавна,камерите са брутални и имат най-доброто видео до момента. Отделно получават ъпдейти над 5 години,което тия с андроид само да си мечтали. Дисплея е голям и с брутално качество. Абе като цяло няма къде да се хванеш … и вие се хващате за езика на менюто?

    Коментиран от #32

  • 32 Имало едно време

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Полиглот":

    Доста хора незнаят английски примерно шефа ми, който все ме пита това какво е онова какво е и т. н. И някак си е несериозно за уж такава голяма компания да не предоставят бг меню. Единствено ще се съглася за батерията и отчасти за видеото. Дисплея е мн добър , но не и най-добрия. Камерите там е субективно аз лично харесвам повече на s22 и пикселите. Видеото е с една малка крачка преднина. За ъпдейтите... има хора си вземат три телефона за цената на един айфон ( и 13-ка имам да не кажете, че си нямам на идея за какво говоря) и пак получаваш ъпдейти за 6 г. минимум на андроид и за 7 г. поне на производителя. Аз съм си почитател на технологиите и мога да изтъкна негативи и преимущества и на едните и на другите, но в последните години нещата са почти на кантар. Андроид диктуват играта на това кое се налага (широкоъгълни камери, камери под дисплея, 120hz, hole punch, сгъваемите телефони и т.н. от доста години) а пък епъл ги оптимизират по-добре със 1-2 г. закъснение. Няма как ios да не е по-добре оптимизиран все пак е съсредоточен само върху техните телефони, но андроид се справят чудесно но и там е по-сложно всичко. За това и компаниите разработват собствени надстройки с повече функции от стоковия андроид и с различен изглед. Версията на андроид не определя самите функции, имал съм телефон с някои функции където андроид вкараха доста след това. Лично аз си ползвам и айфон и андроид и не мога да кажа едното е по-добро от другото, но разни хора .. разни идеали.
  • 33 Съмнително

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "5ър":

    Ти как разбра, кое е по-качествено?
    На дали си се докосвал до Андроид, въпреки че ако ти дадат Андроид вероятно дори няма да успееш да го включиш. А колкото до печалбите на Apple, да те ще са на първо място по печалби, но ще са далеч от първото място по продажби (популярност)!
    Аз като потребител не бих се гордял ако компанията произвела телефона ми продава малко, а печели много.
    Много съм любопитен да разбера, защо това че Епъл печели много пари те кара да се гордееш че си техен клиент?

    Коментиран от #34

  • 34 5ър

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Съмнително":

    Fyi с години съм бил само с дроидски флагмани.

    Коментиран от #35

  • 35 Fake

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "5ър":

    Не си бил.. Лъжеш! Като пишеш, не забравяй какво си писал в предни постове.

    Коментиран от #37

  • 36 iShit

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Не са комплекси , просто имам алергия и непоносимост към пошлостта, нечестното.. алчността , възползващи се от наивността на хората. За всеки , който се представя, че е загрижен за тях докато истината е , че са най-големите прикрити манипулатори и лъжци. Capisce?

    Коментиран от #38

  • 37 5ър

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Fake":

    И къде съм писал, че не съм ползвам дроиди?
  • 38 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "iShit":

    Всеки си има своя гледна точка, но не е нужно да си я набива навсякъде и на всеки.

    Коментиран от #39

  • 39 iShit

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Иван":

    Е аз смятам , че е нужно да казвам истината такава каквато е! Тъй както епъл ви набиват лъжи и ви промиват мозъците. Нищо против играчките им, но всеки човек с достойнство не би приел неуважението проявено от епъл спрямо потребителите си. Фенщината взема превес и зорлем в опитите си да ги защитавате казвате на черното-бяло. Да бе ясно ми е плавните аниимацийки, измислената екосистема, красивия UI, всичко това се харесва, но в крайна сметка аз умея да гледам отвъд опаковката. Пошла компания! Плагиати и преструвки печелейки с алчност зад добре прикрити лъжи. Такива са си запомнете го