Last news in Fakti

22 Март, 2022 12:08 2 307 6

Porsche тръгва по стъпките на Tesla

  • porsche-
  • taycan-
  • tesla-
  • зареждане-
  • инфраструктура

Компанията планира да изгради инфраструктура за зареждане на електромобили

Porsche тръгва по стъпките на Tesla - 1

През изминалата година, Porsche постигна целите си с Taycan и удвои продажбите спрямо 2020 година. Германската компания, обаче, не планира да спира до тук и смята да добави още няколко електромобила в своята гама. Към момента има потвърждение, че съвсем скоро ще видим Macan на ток, а също така и спортно купе, което да наследи Boxster и Cayman,

Porsche тръгва по стъпките на Tesla

Освен автомобилите, Porsche смята да се заеме и с инфраструктурата и да тръгне по стъпките на Tesla. Изпълнителният директор на марката – Оливър Блум разкри, че марката планира да разкрие своя собствена мрежа от зарядни станции, като същевременно продължи да разчита на външни компании и партньорствата, които е изградила с тях.

Porsche тръгва по стъпките на Tesla

По план, продажбите на електрически автомобили ще заемат повече от 80% от общите сделки на компанията. Все още не е ясно кога от Porsche ще започнат с първите си стъпки с този нов проект, нито пък кои пазари точно ще засегне планът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илон

    1 7 Отговор
    Най после и аз ще си купя електрическа кола
  • 2 gost

    2 2 Отговор
    не бързайте с покупките, в момента гоним един бъг с ръната спирачка на Тайкана
  • 3 Гост

    5 4 Отговор
    А защо не по стъпките на Лада ?
  • 4 Именит

    5 5 Отговор
    Изостават с към 10 години
  • 5 Im-дрти-УАЙтБ0Й!

    5 2 Отговор
    Днес, официално в присъствието на ФРГ-Канцлера г-н Олаф Шолц и Министъра на икономиката Хабек, собственикът на Итс-ъ-МЪСТ откри супер-новата модерна ГИГА-Фабрика на TESLA в сателитното градче ГРЮНХАЙДЕ /на 40 км от столицата БЪРЛИН/, връчвайки на 30 германски ЩАСТЛИВЕЦА ключовете от чисто новите им Y-PERFORMANCE. Предвижда се, заетите 12500 работника да произвеждат годишния капацитет от 500 хиляди коли след достигане на маХ.мощност на тази водеща манифактура... като всеки 45 сек. 1 машина ще излиза от конвейера - постижение ненадминато на ЕВРО-континента ни досега.ФАКт.
  • 6 Сетила се Мара да се побара

    2 2 Отговор
    Десет години след Тесла, се сетиха да тръгнат след нея. Жалкото е че вече ще са само последователи и изгубиха лидерското си място дори при бързите автомобили, да не говорим за бързите зарядни.