22 Март, 2022 18:15 4 008 8

Взимаме си последно сбогом с Internet Explorer това лято

  • internet explorer-
  • microsoft-
  • edge-
  • windows

Браузърът ще бъде свален от употреба на 15 юни тази година

Взимаме си последно сбогом с Internet Explorer това лято - 1

Животът на един от най-известните браузъри в света – Internet Explorer вече е към своя край и от Microsoft окончателно обявиха кога точно приложението за Windows ще спре да е активно. Познатата иконка с буквата “e” ще спре да съществува на десктопа ни това лято и по-конкретно на 15 юни.

Именно тогава софтуерът ще бъде оттеглен от последните версии на Windows 10, а всеки който използва приложението ще получи малък период в който да прехвърли данните си към друг браузър.

Разбира се, на мястото на Internet Explorer ще застане отново разработеният от Microsoft – Edge. Наследникът на култовия браузър ще поеме всички функции на Explorer


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cloudflare DS ID

    21 4 Отговор
    Има нов Браузър - Ковид браузър наречен cloudflare ,с него местното ДС контролира неудобните

    Коментиран от #3

  • 2 лоялен

    29 2 Отговор
    Голямо дърво беше. Още 2002г инсталирах Firefox, та до ден днешен.
  • 3 РадВамСе

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Cloudflare DS ID":

    Радвам се, че има мислещи хора. Когато течеше преброяването сайта на преброяващия орган много се хвалеше, че ползва Cloudflare - без никой да обясни на обикновенния човек, че много личните данни от преброяването всъщност отиват в световното ДС: да си знаят какъв си и къде си, да си дадеш тел./мейл и да те обвържат с соц. мрежи, пощи и т.н. Така че да си имаш пълнер профил. А да - който си правеше и ковид тестове му имаха и данните от кръвта ... та само тези факти ни бяха спестени, иначе говореха за хакери, неработещи сайтове - това бяха димки, за да се оправдае ползването на новото ДС.
  • 4 Онзи

    44 3 Отговор
    Интернет експлорер се ползва само еднократно за да си свалиш друг браузер.
  • 5 Порно

    21 3 Отговор
    И от 15 юни как ще влизаме с електронен подпис в сайтове , които нямат софтуер за подписване и разчитат на java? Щото останалите не я поддържат .

    Коментиран от #6

  • 6 инж ут сйелу

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Порно":

    В джобса все още търсят програмисти на шокуейв флаш, какво остава за другото?
  • 7 Grote Olifant

    3 0 Отговор
    На мен Safari и NetSkape винаги много са ми допадали. Докато можех да ги ползвам на РС. Известно време карах на FireFox и Opera. За удобсхво ползвам Chrome. Yandex имат браузър, ако не греша. И него ползвах пледи години. Explorer ми трябва, за за нагласям dvr-ите и nvr-ите на dahua. Не съм много претенциозен и не се вглъбявам особено на тема сигурност. На кого му трябвам, знае какво да направи.
  • 8 мададе той

    0 0 Отговор
    никога не е и работел нормално