Last news in Fakti

18 Август, 2022 16:18 2 489 14

BMW ще използва батерии като на Tesla

  • bmw-
  • батерии-
  • tesla-
  • i4-
  • i3

Германците са сключили договор с китайския производител EVE

BMW ще оборудва новите си електрически автомобили с изцяло нов вид батерии. Според информация на Reuters, баварците са сключили договор с китайската компания EVE, която ще снабдява бранда с цилиндрични батерии, подобни на тези които Tesla използва към момента.

EVE ще се превърне в основен доставчик на акумулаторите за BMW в Европа като за целта ще построи завод в Унгария. Според неофициална информация от близки до компаниите източници, първите батерии ще бъдат поставени в автомобилите чак през 2025 година.

Новите батерии ще бъдат цилиндрични от типа 4680, което означава 46мм диаметър и 80мм височина.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбо

    5 2 Отговор
    Тесльо твърдеше,че всички производители на батерии работят за Тесла хахахаха и за другите производители нямало да има.

    Коментиран от #2

  • 2 Така е!

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Турбо":

    Няма как да няма и за останалите. Виж как от нямането Toyota си намериха по 5000 батерии от двама производителя за да произвеждат по 10 000 електромобила годишно.

    И за BMW ще има толкова. Само където си пропуснал, че говоря за огромни обеми поръчани от най-големите производители на батерии в света, а тук става въпрос за бутиков производител на малки обеми. Ти досега за този производител чувал ли си?

    А да си чувал за доставчиците на Тесла, като например panasonic, samsung, LG, CATL, BYD както и планиралия най-голям обем за производство до 2030 година 3000 гигаватчаса на година производител на батерии наречен Тесла?

    Тези производители произвеждат 90% от батериите в света и са подписали дългосрочни договори с тесла, като за 2021 година Тесла им е доставила 90% от необходимия за производство литий и голяма част от другите материали и на практика работят за Тесла на ишлеме. Правиш ли разликата? Например с Toyota?

    Тесла произвежда тези 10 000 бройки за 2 дни, а Toyota за цяла година.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Турбо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Така е!":

    Тесла купува готови батерии,спри с лъжите.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Така е!":

    Къде копа литии афрото?
  • 5 Пак ли Таково животно нема?

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Турбо":

    Как точно даването на ишлеме изключва купуването на готови батерии?

    Освен това, как правенето на собствени батерии изключва купуването на батерии от други доставчици?

    Коментиран от #6

  • 6 Турбо

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пак ли Таково животно нема?":

    Участието на Тесла в производството на батерии е поставянето на ишлеме на надписа "ТЕСЛА" на произведените в Китай,Корея и Япония батерии.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Знаеш ли поне какво е ишлеме

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Турбо":

    Очевидно не знаеш. Ишлеме означава че даваш поръчка за производство на точно определено нещо проектирано от тебе като дори си даваш и материалите от което да бъде произведено.

    Точно затова всички се надпреварват да произвеждат батерии за Тесла.

    Включително LG, при положение, че се наложи на hyundai general motors да сменят абсолютно всички произведени батерии от LG защото се самозапалват, а при Тесла няма нито един такъв случай с батерия произведена от LG.

    Дори при Порше тайкан 70% от батериите са дали дефект, като голяма част от тях са се самозапалили, но да си чул и за един запален тайкан? Плащат луди пари на собствениците и медиите, за да си мълчат за дефектните батерии и пожарите.

    При Тесла такива проблеми няма защото сама си проектира клетките, а не ползва универсални, които да адаптира за използване в електромобили. Също така дава на производителите първокачествени материали за тяхното производство и производствения процес се следи изкъсо.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Забравих

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Турбо":

    Като говориш за производство във всички държави, май забрави за произведените в гигафабриката на Тесла батерии заедно с Панасоник. Доколкото знам дори на тях си пише Панасоник. Материалите са си на Тесла, дизайна на клетките е на Тесла, само производственото оборудване е на panasonic.


    Тоест дори надписи не слагат. В прав текст заявиха че ще купят всяка една клетка, която някой може да произведе за тях. Самия факт че дори най-големият им конкурент BYD, който вече започна да ги задминава по брой произведени електромобили, ще произвежда батерии за Тесла, трябва вече да ти говори нещо. ВСИЧКИ искат да произвеждат батерии за Тесла. Абсолютно всички. И никой ама абсолютно никой не иска да произвежда батерии за Toyota и едва намериха 10 000 броя за цяла година и то от два производителя.

    И понеже много трудно правиш причинно-следствена връзка дори когато ти кажат нещо в прав текст, надали си се сетил, че стогодишен производител няма как да не знае защо му падат колелата на електромобилите и вече няколко месеца не може да разбере причината за да продължи да ги произвежда. Очевидно Това е оправдание, защото нямат батерии да произведат дори тези 10 000 броя.

    Коментиран от #9, #10, #13

  • 9 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Забравих":

    Къде копа за материали Афрото?
  • 10 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Забравих":

    Фабриката си е на Панасоник.Тесла не произвежда батерии.
  • 11 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Знаеш ли поне какво е ишлеме":

    Прочети няколко пъти заглавието."БМВ ще използва батерии като на Тесла".Значи БМВ ще използва от батериите произведени "на ишлеме" за Тесла.Съвсем се имота в лъжите си.
  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Знаеш ли поне какво е ишлеме":

    Надпреварват се да произвеждат батерии за Тесла,а батерии за Семи и пикапа няма.Значи не се надпреварват.
  • 13 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Забравих":

    Ти сам гордо публикува снимка на батерия с надпис Tesla,на батерия излезе произведена от Панасоник.

    Коментиран от #14

  • 14 Много нагло лъжеш

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Не пиша от компютър, а от телефон Е НЕВЪЗМОЖНО да се публикуват картинки или поне последно като пробвах не ставаше и освен една графика за КПД преди 2 години публикувана от компютъра, няма да си губя времето да пиша мнения на компютър, вместо да ги диктувам на телефона докато върша нещо друго. Така че очевидно лъжеш, че съм публикувал снимки на батерии на Tesla.

    Пък и не виждам драмата, при положение че съм и аз ти казах, че на батериите пише Панасоник, ако въобще пише нещо, защото обикновено нямат надписи.