20 Септември, 2022 19:57 1 407 14

Apple вдига цените на приложения

  • apple-
  • appstore-
  • цена

App Store ще приеме нови мерки в няколко държави

Apple официално обяви, че ще увеличи цените на приложенията и поръчките в приложения в своя App Store в няколко държави. Това са Чили, Египет, Япония, Малайзия, Пакистан, Полша, Южна Корея, Швеция и всички други държави, които използват евро като валута.

Новите цени ще бъдат обявени на 5 октомври тази година, но повишението при тях е с около 15-20% в сравнение с тези цени, които наблюдаваме към момента. Подобна промяна имаше и през януари месец тази година, когато цените също тръгнаха нагоре.

Все пак разработчиците на приложения ще имат възможност да намалят или пък увеличат цените на приложенията, които разработват или са разработили, като за целта могат да изберат от таблицата, която от Apple са публикували.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Джо

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    Не е за бедни Гньовци, споко.
  • 5 Един

    21 4 Отговор
    Не е за бедни, ами за тъъпи. Да плащаш за нещо, което е безплатно другаде, трябва наистина да си много неумен. Но както казва бай ви Ганьо...имал бол пари дал!

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    “Безплатно“ тоест “ще бъда Ганьо и ще си изпиратствам нещо тънко.” Класика.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Не мисля, че това е така. Можеш ли да дадеш пример за нещо, което е безплатно другаде?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не е така

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    В Android 90% от приложеният са безплатни, но за сметка на това има реклами. Имаш опцията да си платиш и да ползваш без реклами. Така потребителят получава безплатен софтуер, а създателят му получава медечен доход от рекламите. И двете страни са доволни!
    Това се казва право (свобода) на избор!
    Затова в Android-я магазин има почти два пъти повече приложения и пазарния дял на Android е повече от два пъти по-голям от този на Apple - и това винаги ще е така, защото от Google мислят повече за потребителите, а Apple мислят само за себе си!

    Коментиран от #12

  • 12 Иван

    3 13 Отговор

    До коментар #11 от "Не е така":

    В Android store-a знаеш ли защо има повече приложения? Заради липсата на модерация. Ще се изненадаш каква част от тях са скам приложения. А колкото до това кой дивелъпър колко прави от кое - моето приложение си се представя добре в App Store и по цифрите в банковата му сметка не ми изглежда Apple да са лошите.

    Коментиран от #13

  • 13 Що годе

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Има доста скам и за модерацията си прав , но споделям мнението на коментар 11 че Андроид ти дава свободата и избора а Епал мислят само за себе сини как да печелят от вас. Но, нека незабравяме че в Апстора също има скам приложения. Онзи девелопър където изхваща доста беше постнал следното:
    "While the “KeyWatch” $300k/month scam was removed, Apple did not take down their developer account.
    Not only that, but their other scam, “GPS Speedometer”, remains on the App Store stealing $200k/month from unsuspecting people, with $416/year subscriptions.😱
    Защо Епал не са им премахнали акаунта на измамниците?

    Коментиран от #14

  • 14 Качество

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Що годе":

    Те епал са загрижени само на хартия . Най-големите скамъри са самите те