Last news in Fakti

30 Септември, 2022 14:55 1 682 8

От Xiaomi вече са готови с работещ прототип на електромобил

  • xiaomi-
  • електромобил

Представянето на серийна версия вероятно ще се състои през 2024 година

От Xiaomi вече са готови с работещ прототип на електромобил - 1

Китайският технологичен гигант Xiaomi завърши сглобяването на първия инженерен прототип на своят електромобил. Компанията не крие плановете си за включване в автомобилния бранш и дори обяви, че през 2024 година ще покаже първата си електрическа кола. Според местни медии, инженерите на марката са завършили тестовия електромобил на 28 септември.

След инвестиция от над 10 милиарда евро, компанията има планове да се утвърди като сериозен играч в сферата на автомобилите и по-конкретно тези с електрическо задвижване. Към момента по проекта работят над 1000 човека, а съвсем скоро с е очаква да започне работата по завод в Пекин, който да произвежда около 300 хиляди автомобила годишно.

Според предишни данни, колата на Xiaomi ще включва напредничави технологии за автономно шофиране, като тестовете на тези системи вече е започнало. Компанията има над 140 тестови прототипа за тези системи, включително BMW 5 Series, BYD Han и други, оборудвани с нужните радари и технологии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    17 2 Отговор
    Като гледам тези са отделили повече активи, време и средства за разработка на електромобили, отколкото toyota и нищо чудно през 2025 година да продават повече електромобили от toyota чиито шефове обясняват, че все още нямало търсене на електромобили и затова не се отнасят сериозно към тях.
  • 2 Йеп

    1 7 Отговор
    Те понеже се научиха да правят телефони та сега и коли започват...

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Учат се още

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Йеп":

    За десетина години откакто съществуват, вече твърдо вземат второ и трето място по продажби на телефони в света и малко им остава за първото място.

    Ако са толкова "лоши" ученици и с автомобилите и след 10 години заемат второ и трето място по продажби на автомобили в света, за тебе може и да изглежда, че не са се научили, но всъщност ще е доста добро постижение.

    Коментиран от #4

  • 4 Йеп

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Учат се още":

    Нормално да са на 2-ро. 3-то място. Все пак китай е 1.5 млрд. Виж какъв процент от тези устройства са в китай и какъв в останалия свят :)

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Йеп":

    Само в мойта къща са 4 смарфона на 4ма:) и у пооовината авери xiaomi:)

    Коментиран от #8

  • 6 Китаец

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Йеп":

    Гань овци вие, а вие друго освен врати за коли можете ли ;)
  • 7 вербатим

    5 0 Отговор
    Идвам от iphone на шаоми и само хубави неща мога да кажа. Имам и други техни продукти от преди това.
  • 8 Същата

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Работа е и у нас. И почти всички колеги са с xiaomi, redmi, poco