Last news in Fakti

15 Юли, 2013 13:02 4 075 1

Без турбо за новата Mazda3 MPS

  • mazda-
  • mps

Вече е известно, че Mazda няма да се откаже от наточена версия на модела Mazda3. Странното обаче е, че японците коренно променят технологията и по предварителни данни новата MPS няма да разполага с турбокомпресор. Първоначално плъзнаха слухове, че двигателят на новия горещ хечбек ще е 2.3-литров с принудително пълнене и ще развива мощност от 300 конски сили. Сега се появи информация, че новата Mazda3 MPS ще е оборудвана с двулитров мотор, снабден с технологията Skyactiv, който ще бъде без турбо нагнетател.

Това означава, че мощността ще е около 200 коня при 7 000 об/мин, доста по-малко от досегашната версия. Това се прави заради снижаване на разходите и поради факта, че в САЩ конкуренцията от Honda пусна Civic S с 2.4-литров VTEC агрегат, който разполага със само 201 конски сили. Mazda най-вероятно ще избере същия път, защото усилията на японците са насочени към далеч по-перспективните нови проекти Mazda2 и CX-3, което обаче е голямо разочарование за феновете на марката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хелан Гууд

    1 0 Отговор
    Колите в днешно време са безсмислено мощни, вредни за околната среда и човека.