19 Август, 2013 12:32 7 913 2

Volvo сменя всичките си двигатели

  • volvo-
  • t5-
  • d4-
  • t6

Компанията Volvo сменя цялата си двигателна гама от четири-, пет- и шестцилиндрови редови агрегати с нови двулитрови турбо четирицилиндрови мотори. Новите силови трактове са от моделната линия Drive-E, а мощността им е в диапазона от 122 до 310 конски сили. Първите бройки от иновационните двигатели ще се появят още през тази година. Агрегатите ще се произвеждат в Швеция и ще са от 10 до 30% по-икономични от досегашните аналогични по мощност агрегати. Всички мотори са собствена разработка на компанията.

Двигателите от серията Drive-E ще са с работен обем от два литра и по думи на представители на Volvo ще могат пълноценно да заменят дори сегашните V-осмаци. Бензиновите ще разполагат със система за безстепенно изменение на фазите на газоразпределение, както и с "умни" електрически водни помпи. Дизеловите пък ще имат интегрирана необичайна захранваща система i-Art, като на всеки цилиндър ще има микрокомпютър, отговарящ за точното дозиране на впръскването на горивната смес.

Първите агрегати от новата серия T5 (248 к. с.), T6 (310 к. с.) и D4 (184 к. с.) ще получат моделите S60, V60 и XC60. Впоследствие с новите T5 и D4 ще се оборудват и Volvo V70, XC70 и S80. Всички нови мотори са пригодени за работа в хибридна схема с електродвигатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoil Dobrenov

    1 1 Отговор
    ....Да,добре-по-икономични,по-екологични,само дето от
    Волво-кой знае защо-са пропуснали да уточнят,че новаците
    със сигурност ще имат поне с 1/3 скъсен моторесурс!

    Коментиран от #2

  • 2 Ростислав Драгостинов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stoil Dobrenov":

    Така е, 5-600 000 km и хвърляш двигателя :)
    Текст към връзката