23 Юни, 2023 19:49 3 379 15

Ще продължи ли Sony да прави смартфони?

  • sony-
  • xperia-
  • смартфон-
  • смартфони

Компанията е подписала договор с Qualcomm

Ще продължи ли Sony да прави смартфони? - 1

През последните години Sony не може да се похвали с огромен брой продажби на смартфони, макар компанията да представи някои интересни устройства, повечето от които насочени към фотографите. Поради тази причина някои хора смятаха, че компанията може да спре производството на устройства от подобен клас, но изглежда, че това не е вярно.

Информацията за това идва от Qualcomm, които наскоро са сключили договор със Sony за следващите няколко години. Не се съобщава какъв точно е този период, но производителят на процесори загатва, че Snapdragon ще захранва смартфони, както от премиум сегмента, така и от по-ниските класове.

Ще продължи ли Sony да прави смартфони?

“Xperia 1 V, който е най-новият флагмански смартфон на Sony, задвижван от мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2, беше приет много добре от клиентите. Очакваме с нетърпение да продължим работата си с Qualcomm Technologies, за да предоставим първокласни и завладяващи изживявания на бъдещите смартфони, задвижвани от процесори Snapdragon. Винаги се вслушваме в нашите клиенти, за да разработваме авангардни технологии, които отговарят и надхвърлят техните очаквания, и вярваме, че Qualcomm Technologies ще ни помогне да продължим да движим индустрията напред.”, заявиха от Sony


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сони

    6 9 Отговор
    Ериксон
  • 2 Мерцедесаджия

    28 7 Отговор
    Sony прави най добрите смартфони (сисокия клас)
  • 3 Соник Х

    36 2 Отговор
    Сони си е Сони
  • 4 Павка

    33 4 Отговор
    Сони и всички останали.
  • 5 Джапан

    29 3 Отговор
    Нищо друго освен Сони.
  • 6 Просто човек

    30 1 Отговор
    Всъщност Сони прави много качествени телефони, но поради някои причини не се продават добре...
  • 7 Сух

    23 1 Отговор
    Ползвал съм няколко модела телефони Сони, и спрямо другите, мога да кажа, че софтуера им е на ниво, бъговетр са сведени до много ниско количество.
  • 8 Иван Петков

    11 23 Отговор
    Купих си Sony Xperia 1(4) и съжалявам за това.
    Абсолютен боклук а уж премиум флагман.
    Стария ми смартфон Huawei P30Pro беше на светлинни години пред Сони.
    Подлъгах се по големите реклами.
    Никога вече Сони.

    Коментиран от #12

  • 9 Токио

    26 3 Отговор
    Сони са най добрите и не само при телефонните.Японската електроника няма равна.
  • 10 Владислав

    20 1 Отговор
    Използвам Сони още от тиинейджър, докато бяха Сони, после Сони-Ериксон и после пак се отделиха. Използвал съм и други марки естествено, но Сони си ми остана в сърцето. В момента съм 4-та година с Xperia 1 първа генерация.A преди това бях с z5. Винаги съм купувал само флагманите им и нямам телефон който да не е изкарвал минимум 4г. Сега пак мисля да взема Сони 1 но четвърта генерация. Все пак е редно да споделя и негатива им. А за мен е само един. Телефоните им са много "нишови". Затова и куцат продажбите им. Но пък ако сте от хората които има трябва точно такъв тип телефон няма по-добри от тях. Наскоро закупих на сина ми някакво недоразумение Real Me, а на жената Самсунг, да не от флагманите им, но все пак доста по-нови от моя. Ами съжалявам, нито като дизайн нито като качество на материалите, нито като функции могат да се доближат до Сони.
  • 11 Владислав

    17 2 Отговор
    До: г-н Петков.
    P30 наистина е много добър телефон, спор няма, лично съм работил с такъв, но е редно когато изразявате мнение то да бъде подкрепено минимум с обяснения и факти. В противен случай е просто лаене. Кое не Ви хареса в телефона? Не сте свикнал с по-дългия екран? Процесора Ви се струва бавен? Камерата не прави хубави снимки? Или паметта му е малко? Или пък 4К OLED дисплея Ви идва твърде наситено черно? Не се заяждам с Вас, но съм се наслушал на такива приказки за каквото и да е, било телевизори, коли, сирене, климатици или часовници. Ако не можете да свикнете с някой функции или интерфейс макар да е Андроид операционната система, това не прави телефона лош нали?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Реалност

    15 2 Отговор
    Който разбира на Сони се спира.
  • 15 Милен

    8 5 Отговор
    Сони са красиви, но имат един съществен недостатък. Как може ти да произвеждаш най-добрите матрици за камерите, а да не разработиш софтуер и автоматиката на камерата така както хуавей и другите компании?! Да извадиш, да щракнеш и да излезе хубава снимка. Позната се набута с цели 3000 лв и не успя и една хубава снимка да извади, въпреки 1" матрица. Вторият съществен недостатък е съотношението цена/качество. За софтуера и хардуера, цената е прекалено завишена. Хората си мислят, че са ейпъл...ма не са.