Last news in Fakti

20 Ноември, 2013 09:31 5 293 2

Руски рокери ще правят народен мотоциклет

  • нощни вълци-
  • рокери-
  • русия-
  • александър залдостанов-
  • путин-
  • урал

Членове на най-стария рокерски клуб в Русия "Нощни вълци" разработват евтин и масов мотоциклет за масите, съобщава в-к "Известия". Моторджиите разчитат на държавна помощ за пускането на новия байк в производство.

"Искаме да създаден истински народен мотоциклет - евтина брутална машина с харизма от миналото", разказва пред "Известия" главатарят на "Нощни вълци" и президент на Руската асоциация на рокерите" Александър Залдостанов. Той твърди, че волгоградският завод "Поршень" ("Бутало") вече е проектирал двигател за мотоциклета. Агрегатът бил с обем 1.5 литра и мощност 100 к.с.

Според Залдостанов при създаването на новия мотор "Нощните вълци" се вдъхновявали от популярния съветски мотоциклет Урал. Новият байк трябвало да струва не повече от $5000. Измислено било и име - Волк, а първият прототип щял да бъде готов през 2015 г.

Александър Залдостанов не крие, че разчита на държавна помощ за развитието на проекта. "Планираме да се обърнем към президента Владимир Путин за финансирането на Волк с пари от бюджета на Руската федерация". Путин неведнъж е посещавал мероприятия на "Нощните вълци" и е в прекрасни отношения със Залдостанов.

"Известия" напомня, че пикът на мотоциклетното производство в СССР настъпва в годините след Втората световна война. Тогава съветските заводи получават трофейно оборудване от Германия и започват масово копиране на немски мотори, които продължават се продават и до днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Жестоко, от много време симпатизирам на "Вълците" защото са по-особен клуб от останалите, но това минава всички мои очаквания.
    Това не е и първата инициатива съвместно с Урал. Преди няколко години излезе Урал Волк, който е доста популярен в Русия, също така и Америка.
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    И кой ,ще го купува този трактор? Руснаците са доста извратена нация!