Last news in Fakti

9 Януари, 2024 14:28 4 551 5

Sony и Honda представиха новия си модел по интригуващ начин

  • sony-
  • honda-
  • playstation

Електромобилът бе изкран на сцената с джойстик за PlayStation

Sony и Honda представиха новия си модел по интригуващ начин - 1

В началото на 2022 г. Sony и Honda обединиха усилията си, за да си сътрудничат в ново начинание, в резултат на което беше създадена нова компания, наречена Sony Honda Mobility. Техният първи автомобил, Afeela, беше представен на изложението CES през предходната година. Сега, на изложението CES през 2024 г. е представена по-усъвършенствана версия на Afeela, която е по-близо до серийния модел.

Sony Honda Mobility Afeela може да се похвали с интригуващ дизайн. Електрическият лифтбек вече разполага с конвенционални странични огледала вместо камери, както и с леко модифицирана предна броня със спойлер в долната част. Фаровете са с по-извит дизайн, а колоните изглеждат по-дебели в сравнение с миналогодишния прототип. В задната част над регистрационния номер е добавена нова черна лайстна, а на бронята има изпъкнал елемент.

По отношение на техническите спецификации Afeela разполага с два двигателя, осигуряващи конфигурация за задвижване на всички колела. Всеки от двигателите осигурява 241 конски сили към съответните оси, като черпи енергия от 91-киловатчасова батерия. Тя може да се зарежда с постоянен ток с мощност до 150 кВ, докато зареждането с променлив ток е ограничено до 11 кВ.

Поръчките за Afeela ще бъдат отворени през 2025 г., а производството ще започне през следващата година. Доставките за клиентите в Северна Америка са планирани за началото на 2026 г. Междувременно ентусиастите ще имат възможност да изпитат Afeela в Gran Turismo 7, тъй като тя ще бъде включена в бъдеща актуализация тази година. Интересно е да се отбележи, че прототипът от 2024 г. бе изведен дистанционно на сцената на CES с помощта на контролер PlayStation DualSense.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не играя игри

    7 7 Отговор
    геймърчетата като започнат да карат колата с джойстика и ще забравят че са в реалния живот…
  • 2 ГУМЕН КРАДЕВ

    14 7 Отговор
    Новата марка е СОНДА !
  • 3 Реалност

    21 3 Отговор
    Японското съвършенство е недостижимо за останалите.
  • 4 Поредния Фалш

    3 15 Отговор
    Прототип. Пластмасова опаковка изглеждаща като кола. Под корубата е празно. След събитието го бутат за да го приберат в контейнера
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.