Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 18:40 1 993 0

Meizu се отказва от смартфоните, компанията започва нов бизнес

  • meizu-
  • geely-
  • polestar

Китайците ще се насочат към изкуствения интелект

Meizu се отказва от смартфоните, компанията започва нов бизнес - 1

Meizu Technology ще се откаже смартфоните. Компанията, която е собственост на Geely, заяви, че вижда бъдещето в изкуствения интелект и ще се съсредоточи върху "Всичко в изкуствения интелект". В публикация в Weibo беше обявено, че екипът на FlymeOS ще бъде реорганизиран, за да разработи нови крайни устройства с ИИ, използващи глобално достъпни LLM (големи езикови модели), като например Open AI. Meizu вече положи основите на своя мултитерминален опит с представянето на Flyme Auto - информационно-развлекателна система за автомобили, произведени от Geely, включително Polestar и Lotus. Тази система се интегрира безпроблемно с устройствата с FlymeOS 10 като флагманите Meizu 20 и Meizu 21.

Шен Дзиу, председател и главен изпълнителен директор на Xingji Meizu Group, отбеляза, че потребителите на смартфони се нуждаят от по-дълго време за обновяване - средно 51 месеца, което надхвърля четири години. Освен това други компании вече предлагат сравними характеристики по отношение на гладкостта, фотографията и софтуерните функции. Следователно няма да има серии Meizu 21 Pro, Meizu 22 и Meizu 23.

Нова мобилна операционна система, пригодена за ерата на изкуствения интелект, ще бъде пусната през 2024 г., а първият хардуерен продукт с изкуствен интелект ще бъде пуснат по-късно тази година. Поддръжката на настоящите смартфони ще продължи, включително достъпът до офлайн магазини в Китай. Не се споменава обаче за поддръжка на международни устройства, тъй като през последните няколко години компанията отсъства от световния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА