20 Май, 2024 20:30 1 729 0

Стартира производството на Porsche Macan EV

  • porsche-
  • macan-
  • macan ev

Компанията е инвестирала над 600 милиона евро

Стартира производството на Porsche Macan EV - 1

Porsche официално започна производството на втория си масов електромобил - Macan EV - в своязавод в Лайпциг, Германия. Macan EV е първият изцяло електрически модел, който слиза от поточната линия в Лайпциг след инвестиция от над 600 млн. евро, насочена към улесняване на производството на електрически автомобили и постигане на целите на завода за въглеродна неутралност. Това разширяване е в съответствие с по-широката стратегия на Porsche за постигане на въглеродно неутрална производствена верига до 2030 г.

В перспектива Porsche се стреми електрическите превозни средства да съставляват 80% от продажбите му до края на десетилетието, като се планира пускането на допълнителни електрически превозни средства. Следващото голямо представяне ще бъде изцяло електрическият модел 718, предлаган във варианти Boxster и Cayman с опции за едномоторно задвижване на задните колела и двумоторно задвижване на всички колела.

Главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блуме подчерта ангажимента на компанията към електрическата мобилност, като заяви: "Убедени сме, че електромобилността е бъдещето. Колективна задача на бизнеса, политиката и обществото е да напреднат заедно в трансформацията на мобилността. Тъй като тази трансформация напредва с различни темпове в световен мащаб, ние поддържаме гъвкавост в нашето продуктово портфолио, което включва двигатели с вътрешно горене, plug-in хибриди и изцяло електрически модели. Заводът в Лайпциг е пример за тази гъвкавост и за нашата отдаденост на устойчивото развитие."


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА