Last news in Fakti

23 Май, 2024 18:22 1 757 1

Pixel 8A се оказа труден за поправка (ВИДЕО)

  • pixel-
  • pixel 8-
  • pixel 8a

Google обещава седемгодишна поддръжка

Pixel 8A се оказа труден за поправка (ВИДЕО) - 1

Pixel 8a е проектиран да бъде евтино и устойчиво устройство. Този ангажимент се простира до гарантиране, че резервните части ще бъдат налични до началото на 2030 г. Въпреки това, ако някога ви се наложи да ремонтирате устройството сами, може би ще ви е интересно колко труден ще бъде този процес.

Като начало, пластмасовият заден капак на Pixel 8a се сваля сравнително лесно, което прави първоначалния достъп до вътрешните части лесен. Забележително е, че ако единствената ви задача е да смените защитното стъкло върху камерите, дори няма да ви се наложи да сваляте задния капак. Това е удобна функция, която опростява някои основни ремонти и намалява риска от повреждане на други компоненти.

След като свалите задния капак, ще се сблъскате с няколко винта, които трябва да бъдат отстранени, за да получите достъп до вътрешните части на телефона. След като се справите с винтовете обаче, може да се сблъскате със сериозно предизвикателство, особено с батерията.

Батерията в Pixel 8a, въпреки че има издърпваща се част, предназначена да помогне за нейното отстраняване, е силно залепена към рамката. Това силно лепило прави отстраняването на батерията изключително трудно, дори когато използвате много изопропилов алкохол, което е често използван метод за разхлабване на лепилото при ремонт на електроника. Тази трудност е подчертана в рецензиите и е основната причина, поради която Pixel 8a получи по-ниска оценка за ремонтопригодност от източници като PBKreview.

Трудният процес на отстраняване на батерията е забележителен недостатък, особено като се има предвид, че батериите са един от най-често заменяните компоненти в смартфоните поради ограничената им продължителност на живота в сравнение с други части. Това предизвикателство може да възпре някои потребители от самостоятелни опити за ремонт и да наложи професионална помощ, което да увеличи разходите и неудобствата за поддръжка на устройството през удължения период на поддръжка.

В по-положителен план, един от най-честите и често трудни ремонти - подмяната на пукнат или повреден екран - е улеснен с Pixel 8a. За разлика от някои други смартфони, които изискват да разглобите устройството отзад, за да получите достъп до екрана, Pixel 8a позволява подмяна на екрана, без да е необходимо да преминавате през задния капак.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    0 0 Отговор
    Кама - сутра