1 Юни, 2024 11:30, обновена 1 Юни, 2024 19:57 14 740 20

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

  • samsung-
  • galaxy-
  • ai

Samsung представи обновената си гама

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект - 1

По-рано тази година бяхме поканени на премиерата на Galaxy S24 серията, чийто основен акцент, освен самите смартфони, бе въвеждането на Galaxy AI. Изкуственият интелект навлиза все повече в ежедневието ни и освен при смартфоните, той вече е наличен и при телевизорите на корейския производител, който за 18-та година може да се похвали с приза в този сегмент. Сега от Samsung ни поканиха на премиерата на няколко нови модела телевизори и аудио устройства, които разполагат с последно поколение технологии и подобряват цялостното изживяване при гледане на телевизия, филми или друго съдържание с помощта на изкуствен интелект.

Започвайки с най-високия клас, Neo QLED 8K QN900D е новият флагман от Neo QLED гамата в портфолиото телевизори на Samsung. Той идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3 и отбелязва значителен скок при телевизорите с AI технология. Този процесор разполага с модул за невронна обработка (Neural Processing Unit - NPU), който осигурява два пъти по-висока скорост, както и осемкратно увеличение на невронните мрежи от 64 на 512 - това гарантира изключително зрително изживяване с кристални и ясни детайли, независимо от източника.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

Флагманът на Samsung идва с няколко ключови предимства:

  • Samsung AI Upscaling - Тази функция позволява съдържание като предавания и филми да се трансформират така, че да съответстват напълно на 8K дисплея, позволявайки на потребителите да се насладят на детайлите и яркостта на картината, превъзхождащи традиционните 4K телевизори.
  • AI Motion Enhancer - Тази функция е направена за спортните фенове, като използва технология, която разпознава спортното събитие, което се предава и автоматично прилага настройката. По този начин картината се адаптира, за да се фокусира върху основния предмет (футболна топка например) и нейното движение.
  • AI Auto Game Mode: AI Auto Game Mode е направен за любителите на игри. Той разпознава типа игра, оптимизирайки картината и звука автоматично.
  • Object Tracking Sound Pro: Тази интелигентна функция синхронизира звука с действието на екрана, създавайки 3D акустично изживяване, което да подобри усещането
  • Adaptive Sound Control: Тази технология анализира звуковата среда на помещението и оптимизира звука според нея, нейните форми и материали.
  • Samsung Tizen OS: Операционната система Samsung Tizen OS също е подобрена с нов интерфейс, персонализирани препоръки и бърз достъп до любимите приложения.
  • Samsung Knox Security: Макар това да не е нова функция, сега от Samsung наблягат на нея, за да дадат спокойствие на своите потребители. Устройствата на марката използват Samsung Knox Security, което гарантира, че вашите данни са в безопасност, а вие имате пълен контрол върху това, което споделяте или не искате да споделяте.

За тези, които не държат на 8K качеството, Samsung предлага и новите модели от серията Neo QLED 4K. При тях можем да открием процесор NQ4 AI Gen2, Quantum Mini LED технология и Infinity One дизайн, познат ни от миналата година. Това означава, че рамката е изключително тънка и на практика не се забелязва. Тук можем да отбележим и технолохията Quantum Matrix, която интелигентно контролира светлината, за да предпстави максимално много детайли. За финал тук можем да отбележим и функцията MotionXcelerator 144Hz, която подобрява плавността на картината.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

Освен серията си QLED телевизори, компанията показа и новите си OLED продукти.

Тук водеща иновация е технологията Glare-Free OLED, която Samsung представя за първи път. Благодарение на слой със специална структура, покритието на телевизора е с матов завършек, което елиминира отблясъците при гледане и позволява по-дълбоки и ясни цветове.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

OLED телевизорите на Samsung, оборудвани с мощния процесор NQ4 AI Gen2, използван и в Neo QLED 4K серията, предлагат функции като Real Depth Enhancer и OLED HDR+ за по-добро качество на картината, докато FreeSync Premium гарантира HDR изживяване с висок динамичен диапазон и ниска латентност за гладка игра.

Технологията 4K AI Upscaling, подпомагана от 20 AI невронни мрежи, преобразува съдържанието в 4K резолюция, а OLED цветовете са наситени и автентични, валидирани от PANTONE. Real Depth Enhancer подобрява контраста, като използва знанията за начина, по който човешкото око възприема дълбочината на изображенията. Режимът EyeComfort на Samsung пък автоматично регулира яркостта на екрана според осветеността, осигурявайки интелигентна картина, оптимизирана за зрението.

Освен телевизорите, Samsung допълва гамата си от продукти за дома с още няколко устройства.

Линията за 2024 година включва новия саундбар Q990D от серията Q, който разполага с 11.1.4-канална конфигурация и безжичен Dolby Atmos. Сред иновациите е функцията SoundGrouping. Както подсказва и името, тя позволява групирането на отделни канали на звука, включително и функция за изключване на част от говорителите, за да не се пречи на други хора в стаята.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

Освен флагманския модел, на разположение бяха и изключително тънките саундбарове S800D и S700D, които предоставят високо качество на звука, но в елегантен и компактен дизайн. Всички саундбарове на Samsung са снабдени с усъвършенствани аудиотехнологии като Q-Symphony, която безпроблемно интегрира телевизорите и саундбарите на Samsung за синхронизирано звуково изживяване.

Определено изненада бе рамката Music Frame. Този домашен аксесоар е вдъхновен от телевизора The Frame и би паснал на всеки дом, независимо от неговия стил.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

Music Frame на практика е Bluetooth колонка в опаковката на рамка за снимка. Този модел може да се похвали с подддръжка на Hi-Fi/пространствено аудио, AI гласов асистент и различни музикални услуги, включително Alexa и Google. Освен това разполага с автоматично оптимизиране на звука според позицията на устройството и работи със SmartThings Hub и позволява контролиране на домашни устройства чрез SmartThings App. Макар да не може да се похвали със същите характеристики като на по-големите саундбарове, Music Frame е съвместим с Q-Symphony за да се комбинира с телевизор и допълнителен саундбар. Лайфстайл гамата, както и до сега включва и моделите The Serif и Frame, които запазват своите технически спецификации, но предлагат няколко новости, измежду които нови цветове и нови опции за режим “Картина” при The Frame.

Гамата се допълва и от второ поколение на проектора Freestyle, кокто надгражда над своя прешественик с по-бърз интерфейс и възможност за стриймване на игри. Припомняме, че това е портативен проектор, който може да представи картина с диагонал до 100 инча, като той автоматично мащабира и адаптира картината. Той може да бъде използван посредсвом преносима батерия или с външно захранване, като разполага със собствени високоговорители.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

Както казахме, изкуственият интелект навлиза все повече и освен вече изброените неща, той засяга и други домакински уреди, включително и хладилниците. На показ бе Family Hub, който освен хладилник, всъщност е компютър, смартфон телевизор и дори камера в едно. “Умният” хладилник разполага с камера във вътрешната част, която във всеки един момент може да ви каже с какви продукти разполагате, какво може да сготвите с тях и до кога са годни те например. Освен това, екран на една от вратите ви позволява да гледате съдържание от телевизора си, да браузвате в интернет или да гледате видеа в YouTube например.

Най-добрите телевизори стават още по-добри с помощта на изкуствен интелект

В комбинация с подобреното приложение Smart Things може да свържете всички уреди в дома си и да ги контролирате чрез едно устройство.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    8 0 Отговор
    Като се видят на тези нови телевизори Ванчето и Галева ще почнат да купуват тоалети за Народното събрание.
  • 2 4КУХДсмартИИтв

    9 1 Отговор
    Сами си гледат глупостите по кабеларките и после ви ги разказват в резюме, докато спите на дивана.
  • 3 Леле

    10 6 Отговор
    Това пък да гледаш телевизия 2024г. си е откачена работа. Радиоточката слушате ли?
  • 4 6644

    10 0 Отговор
    Няма да си купя такъв телевизор. Много е скъп. Ще изчакам следващите пет поколения да минат и като се появи телевизор дето мога да участвам в предаванията физически тогава.

    Коментиран от #6

  • 5 Само питам

    16 0 Отговор
    Аз телевизия ли ще гледам или ще си приказвам с телевизора ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Само

    18 0 Отговор
    Ще ви шпионират по ефективно , ако не схващате! Нищо ново не се прави за ваше добро! Като ощастливиш комшийката пред телевизора , ще те докладва на жената ти! С видеоматериали!
  • 8 666666

    14 0 Отговор
    Мдааа само,че като им гръмне подсветката купуваш нов .Няма ремонт !
  • 9 тел лие вижън

    10 0 Отговор
    Истината за телевизора ще видите във отражението на черния екран след като изключите телевизора
  • 10 Гост

    10 1 Отговор
    Вече всеки телевизор ще ви изфабрикува индивидуален филм без актьори, но с морална поука, съобразно евр0пейските ценности.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Как

    3 3 Отговор
    Хубави неща но да видите моето Арееле! Десет пъти по евтин а върши същата работа.
  • 14 Само питам

    11 1 Отговор
    Тая статия платена ли е че я прехвърляте през няколко часа .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вашите

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "РуZOV 🇷🇺 джендер 🏳️‍🌈":

    Крият ли те от хората? В кошарата, нали?!

    Коментиран от #17

  • 17 РуZOV 🇷🇺 джендер 🏳️‍🌈

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Вашите":

    На вас скотовъдите все обори и кошари са ви в мислите.
  • 18 Мдааа

    1 0 Отговор
    Искам си нормален телевизор! Не ща да ми ходи из стаята и да се крие под леглото. А в банята да ми прави снимки и да ги поства в мрежата! Скоро ще стрелям и по телевизора!
  • 19 За тия пари

    0 0 Отговор
    поне да идваха с доживотен безплатен абонамент за всичко.
  • 20 Ха-ха

    0 0 Отговор
    ТЕЛЕ-визия не гледам..., все още за човек се имам!