Last news in Fakti

15 Март, 2014 08:36 6 243 3

САЩ вади ново лазерно оръдие

  • сащ-
  • лазер-
  • оръжие

 

Американската агенция за отбрана и по-конкретно клона за изследователски проекти разработва нова лазерна система, която се нарича Excalibur. Устройството се състои от 21 основни елемента и е разположено зад сложна оптична решетка (OPA)
 
Теоретически Excalibur е способен да поразява и унищожава цели на разстояние от седем километра. На този етап обаче системата не се справя с промяна в метеорологичните условия и на практика е непригодна при дъжд или мъгла, например.
 
Въпреки това при първите тестове на лазерното оръжие, последната разработка показва с 35% по-добра ефективност в сравнение с аналогични устройства със същата мощност. Целта на агенцията е да създадат оръдие с мощност 100 киловата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 8 Отговор
    пи чорбата по главата бии бии

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Къде са ми хапчетатааа...
  • 3 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Хехехе,три пъти подред пиеш студена......чорба,Симионееее.Кофата с успокоителните и с черпака,сърбане му е майката.