19 Март, 2014 11:02 2 696 1

Още едни "5 звезди" за Mazda6

  • mazda-
  • 6-
  • краш тест

От Mazda не закъсняха да се похвалят с факта, че след проведените краш тестове на Mazda6 в САЩ моделът официално е един от най-сигурните автомобили в целия свят. "Шестицата" има максималния брой звезди след проведени краш тестове в Европа, Япония, Австралия и в САЩ.

Новата генерация на Mazda6 получи пет звезди от Euro NCAP миналия септември. Малко след това моделът се сдоби със същия максимален резултат и от японската независима агенция JNCAP, а в края на 2013 заработи пет звезди и в Австралия и Нова Зеландия.

Последният тест беше проведен от американската организация IIHS, която удостои Mazda6 с най-високия възможен резултат Top Safety Pick+ rating. Още нещо любопитно е, че всички нови поколения на Mazda - Mazda6, Mazda CX-5 и Mazda3 – са отличени от Euro NCAP с пет звезди. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Стоянов

    0 0 Отговор
    Какво да говорим повече.