Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 14:44 3 868 19

Доц. Георги Чанков пред ФАКТИ: САЩ притискат Зеленски да преговаря (ВИДЕО)

  • георги-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • китай-
  • чанков

Войната е най-скъпото средство за решаване на проблем, казва преподавателят в УНСС

Доц. Георги Чанков пред ФАКТИ: САЩ притискат Зеленски да преговаря (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

На икономическия фронт Русия, визирайки войната в Украйна, се справя успешно, щетите са за европейските партньори на САЩ. Озадачаващо е как се справя Русия на бойното поле. Приоритети на руските военни се смениха няколко пъти. Стават някакви размествания. Преговори още няма. Има разговори между тайните служби, но основа за разбирателство още няма. САЩ притискат Зеленски да преговаря. В „играта“ на изчерпване на ресурси Украйна губи. Икономически Украйна изпитва трудности, населението на Украйна изпада в лошо положение. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ доц. Георги Чанков, преподавател в УНСС.

Попитан за срещата на Г-20, която се състоя преди дни, той припомни, че форматът на групата съществува от неотдавна. „След 2008 година, когато бе кризата, форматът от Г-7 бе разширен. Г-20 излиза с резолюция, но не разполага с механизъм за налагане на решения. Нещата са пожелателни. Групата има тежест, но интригата в момента е между „Запада“ - старото Г-7 плюс още страни, срещу всичко „не Запад“. В последиците от кризата от 2008 година се видя, че моделът, по който се развива „Запада“ не върви, ресурсите не достигат, а ресурси могат да се вземат от „не Запад“. В същото време „не Запад“ не иска да продава евтино ресурсите си. Благодарение на глобализацията се търси преразпределение на печалбите в световен план“, обясни Чанков.

Според него войната е най-скъпото средство за решаване на проблем. „Конфликтът между Русия и Украйна е в резултат на това, че не може да се намери друго решение. Скоро излезе документ, в който в прав текст се казва, че САЩ трябва да привлекат външен ресурс. Като се изключи Китай, погледът на Щатите е към Европа. Документът дава поглед за развитието на външната политика на Щатите. Китай няма да даде финансов ресурс, за да помага на САЩ. Демократите са по-меки с Китай, а за тях основен дразнител продължава да е Русия. Китай има на какво да се надява, че през следващите две години, защото демократите запазиха Сената, няма да има натиск към тях. Винаги разходите в една война са високи. Има много други начини, за да се реши един спор“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    21 4 Отговор
    Цели 15 мин. никой не е коментирал "моделът, по който се развива Запада не върви"?...
  • 2 Читател

    35 5 Отговор
    От клоуна нищо никога не е зависело той е марионетка на така наречените демократи който са си неонацисти и Нео либерали.
  • 3 1111

    22 6 Отговор
    Никакви преговори, докато украйна на превзема поне полша :))))))))
  • 4 електрически Москвич

    25 2 Отговор
    Хънтър Бидон си играе с непълнолетни окраинки. Няма страшно, дъ биг гай го пази срещу 10%
  • 5 Истината

    7 35 Отговор
    Психопата Путин отчаяно търси примирие за да прегрупира башибозука си и да се снабди с боеприпаси. Затова всички руски агенти на влияние непрекъснато повтарят, че САЩ оказват натиск върху Зеленски за преговори. Което е много далеч от истината.
  • 6 Заглавието може и да е вярно

    33 4 Отговор
    Украинското зелено джудже назначено за президент макар по професия да е палячо се опитва да се съпротивлява
  • 7 Зззз

    27 1 Отговор
    Да преговарят че загинаха невинни хора.
  • 8 Матей преображенски

    29 3 Отговор
    Нищо подобно,зеленото чу-до-ви-ще е фигурант-президент и няма самовластие да решава и води преговори,той е чу-че-ло,зло-вещия-ят клоун.Американците не са постигнали целите си и затова няма да прекратят новата европейска война.Сега,че Украйна била съ-си-па-на и още ще бъде раз-си-па-на,това американците хич не ги интересува,те искат и ЕС да се гърчи в а-го-ни-я.Всъщност плановете им на първо време се изпълняват,а после се объркват и ще стане точно това ,от което се опитват да предотвратят,даже с неуместните си действия го катализират и ускоряват.
  • 9 Истината

    6 30 Отговор
    Чанков и отявлен путинист и руски агент на влияние и всяко негово изказване е пламенна защита за руските агресори. В първите дни на войната беше пощръклял от радост и пророкуваше как Полша и Русия щели да си поделят Украйна. Не разбирам защо подобно същество намира трибуна във Факти. Трябва да се проявява елементарна морална хигиена.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Чанков

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    е завършил Немската езикова гимназия в Бургас с пълно отличие. Разбра ли - немската, не руската.

    Коментиран от #11

  • 11 Истината

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Чанков":

    Странна логика, от завършилите немска гимназия се очаква да защитават интересите на ЕС !!! Да не би всички руски защитници във форума да сте завършили руски гимназии, бе приятелю. Някои от вас едва ли имат гимназиално образование.
  • 12 ДДРОнег

    1 12 Отговор
    Заглавието на статията е грешно ! Преговори и мир искаме всички !!! Въпросът е, че рашистите не искат мир, а искат да завладяват околните страни и да ни устроят "руZZкий мир" !!! И съм сигурен, че едни от първите, които ще възроптаят тогава ще са точно днешните путинофили !!!
  • 13 НЕучуден

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Тагарев да извикат, а? Много ще си доволен явно. Но дали ще ти каже истината, м???
  • 14 5577

    7 2 Отговор
    Той Зеления е артист. Той добре си играе ролята. Точно задаения въпрос е С кой и къде ще се преговаря.
  • 15 краварче

    11 2 Отговор
    Кораба започна да потъва и рософобите молят за преговори. Нали Русия губеше войната какво става сега а?

    Коментиран от #16

  • 16 Путлерастче

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "краварче":

    Май си се объркала малкого, руските zv.инe молят за примирие!
  • 17 Всички доценти и професори

    0 7 Отговор
    в България са вражески руски агенти, които само промиват мозъците на нашите деца и разпространяват лъжите на диктатора Путлер 😤😤😤
    Коя икономическа война печели Русия бе, ватник???
    Обявиха технически фалит, икономиката им е с 10% надолу, армията им изглежда като от 1944 г. ??? Това ли е победата?
    САЩ казаха, че ще подкрепят Украйна докато е необходимо. Я сравни БВП на САЩ и Русия и ни кажи КОЙ е с повечето ресурси😤😤😤
    Сменяли били преоритетите ушанките 🤣🤣🤣
    Еми сменят ги, след като Украйна ги преби при Киев, а сега ги изгони и от Херсон🤣 Скоро като ги изрита и от Крим, съвсем ще си сменят и преоритетите и опорките🤣
    Вие сте абсолютно измислен доцент и една от многото причини нашето образование да е след сомалийското! Не трябва да ви се разрешава достъп до българските деца на вас и такива, като вас😤😤😤
  • 18 Циник

    6 2 Отговор
    Времето за преговори отдавна мина. Да слага оръжие, да приеме решенията взети между Москва и Вашингтон и да се свършва това безумие.
  • 19 Пейчо Димитров

    4 0 Отговор
    Китайците ще се окажат главният печеливш от ситуацията.Те учтиво се усмихват на запада, но тайно помагат на Русия.Все пак са нация с многохилядна култура.