Last news in Fakti

9 Май, 2023 15:59 15 989 35

Методи Лалов пред ФАКТИ: Борислав Сарафов обслужващ персонал ли е? (ВИДЕО)

  • методи-
  • лалов-
  • гешев-
  • цацаров-
  • сарафов-
  • прокуратура-
  • следствие

Много се съмнявам, че това, което прави Сарафов, е израз на собствената му воля, казва юристът

Методи Лалов пред ФАКТИ: Борислав Сарафов обслужващ персонал ли е? (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Нека започнем от това кой е Борислав Сарафов? Той е от хората на Иван Гешев и Сотир Цацаров, които са виновни за състоянието на българската прокуратура и следствие. Той е част от всичко това, което се случваше досега в прокуратурата и следствието. Когато говори Сарафов след инцидента, бяхме скептични и критични. Включително и се иронизираха неговите думи за семейството, за експертите, за вредите. Когато той започна да говори противоположно като смисъл, демократичната общност изведнъж видя в този човек нещо друго. Че той може лесно да бъде произведен в борец срещу Гешев!? Аз предлагам на гражданите да не допускат това и да не се връзват на този номер. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Методи Лалов, независим общински съветник и бивш съдия.

„Много се съмнявам, че това, което прави Сарафов, е израз на собствената му воля. Убеден съм, че това – визирам извинението, е част от задкулисен сюжет - и когато говори в полза и услуга на Гешев, и днес, когато практически по някакъв начин се разграничава от случилото. Това изпълнение на Сарафов е задкулисно, а не е плод на някакъв катарзис. Видите ли, че Сарафов изведнъж е прогледнал. Той е човек, който има същия профил като Гешев. Завършил школата в Симеоново, десетки години работи в прокуратурата и следствието, които са антидемократични и антиправови институции по начина им на функциониране. Неговото извинение задава въпроса за авторитета и достойнство на тези хора. Вижте, няма кой да му разреши – или като обслужващ персонал, или като собствено мнение , да изрази това, което направи. Той прави това с разрешение на кръговете, които дърпат конците в прокуратурата. Няма как да се получи Сарафов по собствена инициатива и в собствен интерес да говори така“, каза още той.

Лалов добави, че главният прокурор, като заинтересована страна, по правилата на всички и морални и правни норми не може да участва по какъвто и да било начин в разследването и да взима страна.

„Нали самият Гешев е казвал, че той е административен ръководител и не може да се меси на прокурорите. А сега се оказа, че израелският специалист е дошъл по покана на Ясен Тодоров – зам.-шеф на следствието, а на него му е заповядал Иван Гешев. Главният прокурор няма как да разпорежда участието на друг човек в разследването. Но вижте кои са лицата – Иван Гешев, Ясен Тодоров, Борислав Сарафов… Тези хора мачкат правото, прокуратурата и следствията години наред. Как Иван Гешев е издал тази заповед да се доведе този израелски специалист, в какво му качество. Нека правната колегия, нека министърът на правосъдието да вземат отношение и да бъде образувано дисциплинарно производство срещу Иван Гешев и Борислав Сарафов, за да се изясни кой казва истината и кой е нарушил правилата. Нарушение на правилата има! Сарафов обслужващ персонал ли е, за да допуска някого, чието име не знае и продължава да не го знае, да разследва, да забърква и децата. Единият сгрешил, другият пък мълча една седмица. Така те създадоха внушение. Но точно това бе целта на това активно мероприятие – да се обърка общественото мнение, да се противопоставят хората, да говорим за дечицата на Гешев, а не за работата му….“, каза още юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклук

    107 2 Отговор
    А Боби Сарафов има апартамент в ОАЕ за 1 милион ,$,отделно има строителен бизнес ,а е суяк на 20 г
    Как стават тия врътки?
  • 2 Пръцко

    99 3 Отговор
    Ако отвъртя шамар на сарафа, ша литне каскетя на гешо, така са навързани тия некадърни, ама алчни тъпигьози! Гешооо, мишок селски, къдя па са скри бе? :))
  • 3 иванушка глупака

    40 3 Отговор
    наша прокуратура имени Андрея Януаревича Вишински

    Коментиран от #34

  • 4 Така е.

    87 1 Отговор
    Главният прокурор Гешев, като страна в разследването и бъдещият процес, нямаше никакво право да дава разпореждания, пък било то и устни и да праща някакъв измислен израелски "експерт" да навлиза в тереня на произшествието!!! По закон там можеха да бъдат само българските разследващи власти! Ами ако този "експерт" е опорочил мястото или е взел нещо от там?! Мястото трябваше да беде оградено и отцепено и само тези, които по закон имат право да бъдат там, трябваше да бъдат, а не гости и приятели на Гешев! Гешев не може сам да се разследва! Това противоречи на всякаква законност и логика.

    Коментиран от #13

  • 5 Гост

    83 1 Отговор
    Какви са тия риторични въпроси??????? Естествено, че е обслужващ персонал. Акълът му е толкова, да е обслужващ персонал!!!! Разбира се, има "подаръци" за слугата. Синът му се занимава с тях, може би...
  • 6 Шарените герберуги

    70 2 Отговор
    са краднат като за последно
  • 7 Възмутен

    77 2 Отговор
    Гешев и Сарафов имат един и същи профил, завършили школата в Симеоново. Това, което учат там как ги прави Прокурори?! Там се извършва подготовка на държавни служители за нуждите на МВР, а не на съдебната власт!!!
    За да бъдеш прокурор според мен трябва да си завършил специалност "Право" и да си придобил юридическа правоспособност. Имат ли такава тези от милиционерска школа? Не се ли учи "Право" в Юридическите факултети?! Как може да заемаш длъжност Прокурор с образования кадър на МВР?

    Коментиран от #11, #35

  • 8 НЯКОЙ

    63 1 Отговор
    Тенекиен глас вероятно се обажда на герой №1 от горната статия и му казва "Времето ти свърши, оставаш сам, спасявай се!" - и той си организира някакви постановки и възстановки, каквото е видял и чул. Виждаме едни хаотични недомислени действия, тичане напред-назад в страната и извън страната, като "муха без глава" ! Същият тенекиен глас вероятно незабавно се обажда на герой №2 и му казва "Време е, позиционирай се!" И ние се чудим "какво е чудо станало", та верния последовател №2 на №1 изведнъж е против него ? Няма чудо, уважаеми сънародници, има схема за запазване на властта в ръцете на КОЙ !
  • 9 истина е

    75 2 Отговор
    Знам само ,че Сарафов чрез сина му не си знае милионите , и колко апартамента и строителни фирми върти ,като е купувал парцели за по 2.5 евра кв. метър !!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 И аз съм възмутен

    89 3 Отговор

    До коментар #7 от "Възмутен":

    При положение че пожарникар може да е премиер, защо милиционер да не е прокурор? Абсурдна държава. Ние сме си виновни, защото сме стадо овце.
  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 3 Отговор
    Прокуратура Корумпирана а за Гешевия Случай Цирк Лъжи Театро
  • 13 Леля Гошо

    57 3 Отговор

    До коментар #4 от "Така е.":

    Иван Гешев неведнъж е казвал че всеки един прокурор може да го разследва. Ако това което обясни Борислав Сарафов за израелския експерт е вярно, Гешев трябва да бъде разследван. Да видим дали някой прокурор от тези които стърчаха на стълбите на Съдебната палата ще намери доблестта да разследва. Ако ли не, редно е да се сформираа парламентарна комисия,, но ако отново няма парламент може би е редно да извикаме Кьовеши.

    Коментиран от #18

  • 14 Един

    54 0 Отговор
    На челата пише природно ТЪП.Хванали средно от техникум и после с червени връзки в школата.Тия физиономии ходят по света без английски начело с онзи от пожарната.Какви ги избутва нагоре за срам.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Румен

    37 0 Отговор
    У наше село казват:- Синжир марка мафиоти. Няма управия докат тия не ги изолираме в близост до Бакърена фабрика
  • 17 дон

    41 0 Отговор
    А вие си мислите че мафиоти които крадат милиарди ще дадат властта без бой?

    Много ясно че сарафов ясен и каскетски са три лица на един и същи тумор
  • 18 дон

    28 0 Отговор

    До коментар #13 от "Леля Гошо":

    Нали им видяхте снимките онзи ден на протеста срещу беззаконието в държавата.

    Същото беззаконие което те трябва да борят.
  • 19 Шоуто продължава

    27 2 Отговор
    Вярно ли е, че така нареченият атентат е бил предшенстван от кратко посещение на гл. прокурор и зам. шефа на следствието в израел? И че израелската връзка е с продължение в щатите днес? Всичко тайно, ще стане явно...
  • 20 Артилерист

    26 1 Отговор
    Има читави хора като този Лалов, Бойко Атанасов и др., които се изложиха на риск, казвайки истината за симеоновската милиционерска школна задруга, но какво от това? Борисов от същата тази задруга, пак е най-харесван, Гешев върти цялата съдебна система на пръста си-наблюдаващ прокурор при кражбата на милиардите от КТБ, атакува президентството, за да плаши президента-единствен, който се противопостави на гербаджийските безобразия, не е обвинил нито един от ГЕРБ-крадците, прокуратурата и въобще съдебната система е едно котило от съучастници на мафията, крадат и се обогатяват заедно с мутрите и мафиотите и обществото чака справедливост от Гешев, Сарафов, Борисов и прочие милиционерски школници...
  • 21 Малко яснота

    26 1 Отговор
    По въпроса за школата в Симеоново. Отдавна не е школа , а институт. И там се влизаше с приемен изпит по български език и литература и история по същите теми и задачи като приемния изпит в СУ , специалност право. Допълнително се полагаше и изпит за покриване на норми за спортна подготовка. Сега вече не зная как е, защото в повечето ВУЗ не полагат никакви изпити , а масово се запълват местата и специалностите само с класация по резултати от матурата.
    Та , когато някой биваше приет, получаваше солидна професионална подготовка по специалности , нужни за МВР. И такива служехме вярно и отдадено на системата. Някои учехме допълнително още години във ВУЗ в юридическите факултети и завършихме допълнително специалност право. Много добре схванахме игрите на мафията след промените . Знаете ли какво ни се случи ? Освободиха ни , с потупване по рамото за положените усилия в борбата с престъпността и ни пенсионираха предсрочно. Това се случи по времето , когато главен секретар беше Б.Борисов , а министър Петканов. Сами си направете изводите защо сега вилнеят тези герои , за които иде реч. И ме е срам, че ги споменаваме и свързваме с института, който подготвя офицерския състав за нуждите на толкова важно министерство. Уронва се престижа на едно висше учебно заведение ,
  • 22 Да, така е

    17 0 Отговор
    Има много читави хора, завършили ВИПОНД.Между тях отлични криминалисти и много други специалисти за покриване неждите на специални служби. Когато НОВИТЕ господари на системата оцениха фактите и прецениха, че компетенциите на заварените кадри им пречат за пъклените им намерения , безцеремонно, без много обяснения пенсионираха доказани служители. И се развилняха престъпници, отвличаха, рекетираха, стреляха...В полицията започнаха назначения на удобни хора , мижави, мързеливи , покриващи криминален контингент . Стават зависими и покорни на началници , на силните на деня. Кариеристите допълзяха до върхове в службите , трупат ,,авторитет" над посредствени подчинени и са готови да продат и майка и баща , и собствените си деца. И врещят , когато ги посочиш. Сега като се настъпиха взаимно , ще си извадят мръсните гащи ..и всичко е по план и замисъл . Моето мнение нама значение, но нека играчите не подценяват масово хората. Професионален усет подсказва откъде духат ветровете и кой се опитва много нескопосано да диктува отново игрите. Докато не се игнорира от публичното пространство и не бъде натирен , където заслужава, няма да тръгнат добре нещата. А раненият звар е много раздразнен . Трябват не джентълмени, а истински професионалисти , милеещи поне малко за държавата ни и твърда ръка. Дали останаха такива ?

    Коментиран от #27

  • 23 ганев

    8 2 Отговор
    ОООО ТОЗ МЕТО ДОБРЕ СЕ Е ОХРАНИЛ ........ТАЗИ ШИЯ НЕ Е ОТ ТУРШИЯ НАРОДНА ПОГОВОРКА
  • 24 Валт

    13 1 Отговор
    Отклоняване на вниманието и вместо да даде главата на Гешев , Борисов го прави на герой.Иска да види какво ще направи Промяната и ще опита да го направи с свой хора , уж независими експерти.Няма шанс , България се гледа под лупа.Следват избори 3 в 1.Ваденето на компира с бомбички е стар номер , и инсценировката е ясна.
  • 25 Българин

    17 0 Отговор
    Кой казва истината не се знае !! Но единственото нещо, което трябва да се направи е да се разследват всички политици, министри, бизнесмени за злоупотреби с власт, облагодетелстване , корупции , далавери и шуробаджанащина !!! Няма един наказан от политиците за състоянието на българите, които живеят все по-зле !!
  • 26 Иванова

    16 1 Отговор
    Ама какво да очакваш и от Сарафов, като се попрочете тук и там неща, но все ФАКТИ?! Когато късат и получават даром от плячката са от един отбор, после нахранени добре, естествено че ще започнат да ръмжат или показват оголени зъби... Сега още имат тайна надежда за ББ да е управляващ, макар и задкулисно, но - не стане ли това, ще се топят едни други, всеки спасявайки се поеденично, кой докъдето успее да стигне. За ББ обаче пътят е само към затвора, колкото и да се мъчи да го отлага със всякакви протакания да тече давността
  • 27 Българка

    18 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да, така е":

    В българската политика ,няма честни хора и такива, които да милеят за НАРОДА и родината ни !! Защото иначе щяхме да живеем добре и да сме щастливи
  • 28 Българка

    17 0 Отговор
    Тая крадлива българска политическа сган, КОГА ще влезе в ЗАТВОРА ???? Сигурно няма да има места за всички ! Защото са много нашите паразити в България !! Толкова са НАГЛИ всички, че ми се повръща от тях !!!
    Нищо не правят за обикновените българи !! Хората мизерстват , а те с имоти в Дубай !!
  • 29 Фалконе

    6 0 Отговор
    Октопод
  • 30 Антоанета Димитрова

    3 0 Отговор
    Май само с недоносения закон за етажната собственост, с ТК да станат електронни, без да е помислено, че нои има информация за действ.тр./ осигурителен стаж от 01.01.1997 г. предпоставка за масови дела ще се занимават - това им се разрешава и иска, в иначе демократичната ни държава - родина, която и последния клошар обича.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 очевидец ъ

    8 0 Отговор
    Боби има традиционен опит в подлостите. Бившия му шеф от времето на Б.Велчев - Камен Ситнилски, след като беше избран заедно с Боби във ВСС, беше накиснат от Сарафов и впоследствие отстранен от съвета. Сега се разиграва нещо подобно с Каскета. Всичко това има своята предистория - делото "Олинеза" с водещ следовател Б.Сарафов. По това дело двама охранители от Олинеза разкриват верига от кражби, направени от цигани от фабриката. Сарафов изпраща на съд, не крадците,а охранителите. Адвокат по това време на "пострадалите" цигани е Камен Ситнилски. Години по-късно Ситнилски става шеф на 9-ти отдел във ВКП и естествено взиме при себе си Сарафов и впоследствие получава "благодарността" му.
  • 33 Хасковски каунь

    4 1 Отговор
    МАГНАУРСКАТА ШКОЛА - ковачница на прокурорски кадри
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Възмутен":

    Хубава тема ,ама да те осведомя ,че съдия ДНЕС ,който раздава провосъдие във ВАС,
    е от същото това котило милиционери!
    И ако му провери някой делата, ще се хване за главата!

    Ето и бисера...
    "Преустройството на къщата ,изкунсомирало , правото на собственност върху сградата"!