Last news in Fakti

22 Юни, 2023 14:42 3 519 5

Пламен Данаилов пред ФАКТИ: ПП-ДБ със сигурност не контролират процесите в управлението (ВИДЕО)

  • пламен-
  • данаилов-
  • има такъв народ-
  • прокурор-
  • пп-
  • дб-
  • герб-
  • дпс-
  • гюров

За смяната на главния прокурор само преди няколко месеца не можеше да става и дума, а сега се видях колко е зависима съдебната система, каза гостът

Пламен Данаилов пред ФАКТИ: ПП-ДБ със сигурност не контролират процесите в управлението (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Какви плаващи мнозинства… Христо Иванов сега казва, че сега плаващите мнозинства са нещо нормално при кабинет на малцинството. Нали това беше негова идея още 48-то Народно събрание, но то е в разрез на това, което каза в 46-то Народно събрание, когато обяви, че плаващи мнозинства и правителство на малцинството е изключително вредно. Е, какво излиза. Когато са на власт, нещо им харесва. Когато не са, нещо не им харесва. Как да гледаме на това. Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ господин Гюров каза, че единствените, с които могат да разговарят в този парламент, са само ГЕРБ-СДС и ДПС. Ето така той допълнително потвърждава, че това е мнозинството, включително и конституционно, което те припознават и с което те искат да правят конституционни реформи и такива в съдебната власт. Ако те не са очаквали такъв ход, че ще попаднат в такава ситуация, значи просто не стават за родната политика. ПП-ДБ със сигурност не контролират процесите в управлението. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Пламен Данаилов от „Има такъв народ“.

„Видяхме изваждането на следствието от прокуратурата, но това не е реформа на системата. Така, както в момента е заложено, който и да бъде сложен на поста главен прокурор, бързо ще се възприеме като Господ, като ръка на Господ, като инструмент на Господ, ще се помисли за велик, защото властта на главния прокурор е много голяма. Тя не е реципрочна на другите двама Големи в съдебната система, които са повече административни ръководители. И това е така, защото те не могат да се месят пряко в работата на хората под тях. За смяната на главния прокурор само преди няколко месеца не можеше да става и дума, а сега се видях колко е зависима съдебната система. Това е проблем за всички нас“, каза още гостът.

Попитан какви конституционни промени ще се правят, Данаилов каза, че към момента не се знае нищо.

„Какви конституционни промени се искат, кои текстове как се иска да бъдат променени… Няма нищо показано. Нищо не е пристигнало при нас. Ако в коалицията ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ нещо знаят, ние не знаем. Ние, от „Има такъв народ“, входирахме законови промени за ограничаване властта на главния прокурор, защото това е възможно и с обикновено мнозинство в Народното събрание. Иначе Конституционният съд много ясно се произнесъл, че ако искаме да махнем фигурата на главния прокурор, това минава само през Велико народно събрание“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Елто

    11 1 Отговор
    Политиците лъжат Повечето Хора уж им Вярват но Пилците се Броят на Есен
  • 2 Гечо

    10 6 Отговор
    Този ИТН Лърдж заедно с другия измамник Караджов защо продължавате да ги лансирате?!
  • 3 Просто човек

    8 7 Отговор
    Горките как хленчат, че не са във властта...
  • 4 УРА,, УРА

    3 4 Отговор
    Аман вече! По цял ден се сипят мненията на предателите от кохортата на таласъма! То бива, бива, ама такова внимание и лансиране го няма никъде! И кой е тоя Пламен Данаилов?
  • 5 Недялко

    2 0 Отговор
    "Има такъв народ" държат ръководството на мините от февруари 2022г. и още не са ги натирили от там. Този същия беше на аудиенция на десетия етаж в Управлението в Раднево. Намесата им там е пълен таш@к. Ако не бъдат махнати скоро, ще затрият предприятието.