Last news in Fakti

16 Януари, 2024 15:24 1 390 4

Стефан Гайдарски пред ФАКТИ: Дебатът за съдебната власт и главния прокурор беше профанизиран (ВИДЕО)

  • стефан гайдарски-
  • промени-
  • конституция-
  • главен прокурор

Единствената безспорна промяна в Конституцията, която не се нуждае от обсъждане е в чл. 23-и, където е записано, че науката, културата и образованието са национален приоритет

Стефан Гайдарски пред ФАКТИ: Дебатът за съдебната власт и главния прокурор беше профанизиран (ВИДЕО) - 1

Единствената безспорна промяна в Конституцията, която не се нуждае от обсъждане е в чл. 23, където е записано, че науката, културата и образованието са национален приоритет. От там нататък нещата са много сложни, защото самите конституционни разпоредби имат пряко действие в нашия живот, само че ние още не знаем, тези, които са ги приели, с какви мотиви са ги приели и сме в една странна ситуация. Г-н Пеевски беше единственият, който излезе от управляващите и каза, че тези промени са много добри, всичко ще се оправи и той е много щастлив. Никой друг не излезе да подкрепи собствените си виждания. Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова адв. Стефан Гайдарски, доктор по право от Софийската градска колегия.

Дебатът за съдебната власт и особено за главния прокурор беше много профанизиран. Хората, които имат какво да кажат всячески се пазят от този дебат. Нека видим какви са новите предложения за правомощия на главния прокурор? Значи той сега ще представлява прокуратурата и ще ръководи Върховна прокуратура. Наред с това на него му се вменява задължение да изготви методически указания, които да подобрят работата на разследващите и прокурорите в доразследващото производство. Всичко това обаче води до много неясноти и нови проблеми, заяви Гайдарски.

За този пост-главен прокурор трябва да се каже, че в тази държава трябва да има орган, който да обвинява, когато според него има данни за престъпление. Трябва да има такъв орган, дали ще го наречем Главен прокурор или някак друго, има нужда от такъв орган. Няма как да се реализира държавната власт без него. С промените обаче се предвижда, той да бъде сменен по всяко време, с облекчена процедура, ако не спазва задълженията си, каза Гайдарски.

Какво каза още той за Бойко Борисов и Борислав Сарафов вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма Съд има пари

    1 0 Отговор
    Мутри и полицаи от град Перник и Дупница управляват Съдебната Система, с очите съм виждал как изнудва Прокурори и Съдийски! Цяла мафия са!
  • 2 Информацията е достоверна

    1 0 Отговор
    Прокуратурата е зависима от мутри и дебели цигани!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.