Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 14:35 3 290 13

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Защо лобистка фирма организира посещението на наша делегация в САЩ... (ВИДЕО)

  • димитър-
  • гърдев-
  • денков-
  • тагарев-
  • борисов-
  • габриел-
  • сащ-
  • визита

Това бе опит на „Продължаваме промяната“ да се покажат и да придобият някаква легитимност в Щатите, казва гостът

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Защо лобистка фирма организира посещението на наша делегация в САЩ... (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Премиерът Денков обяви, че няма да пътува за САЩ, но защо в последния момент отпадна и министърът на отбраната Тодор Тагарев като част от делегацията на България. Оправданието е, че Тагарев имал по-важни задачи… Какви по-важни задачи имаш от това да се срещнеш с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, примерно, или с военния министър. Има нещо много сбъркано в организацията на това посещение. И Борисов ги критикува, а след това започнаха и други атаки. И така подготовката катастрофира. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ международният анализатор Димитър Гърдев.

„Но тук има и друг въпрос. Защо бе използвана лобистка фирма, която да организира това посещение, а визитата не се придвижва по каналния дипломатически ред. Ще ви кажа. Това бе опит на „Продължаваме промяната“ да се покажат и да придобият някаква легитимност в САЩ“, добави гостът.

„Но и каква целта на едно такова посещение. От всяко едно такова посещение трябва да има резултат, трябва да се върнем със споразумения, нали това ще е оценката за командировката. Кой в правителството е пряко отговорен за външната политика? Това е Мария Габриел! Какво е направила? Нали тя е човекът на Борисов в кабинета. И какво се случва, използваме лобистка фирма, а нямаме пряко договаряне, след като имаме ясна дипломатическа линия с Щатите“, каза още Гърдев.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Борисов заяви, че правителствената делегация трябва да "не си приписва успехите на парламента". Борисов нарече готвената визита на проф. Денков "безцелно и скъпо посещение", а отговорът на Денков бе, че това е ''сериозен опит да се осуети възможността за директни контакти между мен и САЩ''. В неделя Денков обяви, че той самият няма да бъде част от българската делегация.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АРЕС Z

    45 4 Отговор
    Как защо бе Гърдев,защото всички са нац. предатели и престъпници,а затвора за тях е най малкото което трябва да им причиним.
  • 2 таги

    33 3 Отговор
    За парички за евро-изборите за реклама и каква приятелска държава като още с визи се пътува и да използват студентският труд
  • 3 Сталин

    32 3 Отговор
    България е най смешната колониална дупка в света в момента, всеки втори в България е корумпиран,а няма и един вкаран в затвора за корупция,в следствие на тази политическа корупция България е в демографски и икономически колапс ,защото всички правителства работят за интереса на западните мародери и изобщо не ги интересува че българина гладува и мре ,ако това беше в предишните времена щеше да има хиляди разстреляни за предателство и корупция.Вижте какво става във Франция,там Никола Саркози е осъден на 3 години затвор и сега трябва да носи електронна гривна.Колко пари е получил Гешефта за да не повдига обвинения и дела за корупция и Българина живее зле защото в България няма политически убийства,докато не започне бизнеса с въжета и гилотини нищо няма да се промени.
  • 4 Нов

    20 4 Отговор
    Ха честито ви още 8 чертежа ф16-ки за 8 милиарда на кредит златни златни, и още няколко 50- годишни концесии за златни находища, шифтов газ и т.н. срещу 3% компенсация за България за лунния пейзаж и 97% приходи за корпорациите, на които нашите мъжки булки ходят да пристанат в САЩ
  • 5 Красимир Петров

    31 3 Отговор
    От 1989 до днес това е най-вредната коалиция в България
  • 6 Дипломат

    15 0 Отговор
    Официалните съобщения се договарят предварително между посолствата на двете държави - уточнява се програма, участници, срещи, посрещане, изпращане, настаняване, изявления за медиите, протоколни подаръци и др.
  • 7 Тома

    15 1 Отговор
    Лобиска фирма ще е закото кой ли ги е....ва нашите политици ако не дадат пари
  • 8 дедо Герчо

    9 0 Отговор
    ОТИВАТ ДА СЕ МОЛЯТДА НЕ СТАВА РОТАЦИЯТА...ХЪХЪХЪ...

    Коментиран от #9

  • 9 ДюДю

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "дедо Герчо":

    По-скоро ходят да ги ротира началника.
  • 10 С танка

    6 0 Отговор
    Няма ги степенките, интересно, само по Русия храчат, човек би помислил, че им плащат за това :)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Жмръц

    1 0 Отговор
    Щото нашите делегати Тагарчук и Денк00глу не искат да сменят памперсите на Байгън,а искат да са главни ибр ик4ии на Големия брат.Искат роля.Обаче са разбрали,че само ще ду хат да разпалят камината в Бялата къща и са се отказали.