16 Юли, 2024 14:35 2 392 0

Георги Георгиев пред ФАКТИ: Самите ПП-ДБ са основен потребител на това, че имаме неработещата борба с корупцията (ВИДЕО)

  • георги-
  • георгиев-
  • пп-дб-
  • детектор на лъжата-
  • корупция

Нека да разширят обхвата на детектора на лъжата, казва гостът

Георги Георгиев пред ФАКТИ: Самите ПП-ДБ са основен потребител на това, че имаме неработещата борба с корупцията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

ПП-ДБ говорят за това антикорупционно законодателство, защото се базират на социолози, които са им направили много добър анализ кои са хората на последните избори, които са гласували за тях. Това са хора, които смятат и приемат, че тяхната корупция е по-малка от на предишните. Затова те говорят в момента само предизборно. В 48-то Народно събрание подадох сигнал за корупция за 8,5 милиарда лева и все още нямам и дума отговор. Не смятам, че корумпираният може да се бори с корупцията. Самите ПП-ДБ, според мен, са основен потребител на това, че имаме неработещата борба с корупцията. Така че всичко това е предизборно, което говорят. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Георги Георгиев, бивш депутат от ИТН и ПП-ДБ.

„Можем да им кажем три прости неща за борба с корупцията, които няма да направят. Първото е да се разшири кръгът на използването на детектора на лъжата. Минах през него, защото отказах подкуп от един милион. Не е толкова страшно. Така че нека да разширят обхвата на детектора на лъжата. Нищо повече. Второто нещо е нали всички висши публични личности описват имуществото си с декларации, но те са декларативни. Работата на комисията е да провери дали тези декларации са истински, но те не проверяват произхода на средствата и дали те са законни. Защо не променят с много малко Закона за конфискация на имущество, а това се приема от всички политически партии. Просто да променят с много малко Закона, така че това имущество да може да бъде разгледано за неговия произход за 10 години назад, включително със свързаните лица. Третият инструменти, и с това завършвам, е свързан с гражданската конфискация. Нали целта е да разкриеш откраднато и да го върнеш на хората. Да се мисли и за времето на наказателната конфискация, което е 25 години. Преди време съдът раздели този срок на две - единият е свързан с обвинението и присъдата, а вторият с началното салдо. Нека да възстановят тези три неща. Аз съм сигурен, че нищо от това няма да се случи“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА