23 Юли, 2024 15:02 2 038 0

Владислав Панев пред ФАКТИ: Всяка партия е залегнала в окопите си и стреля по останалите… (ВИДЕО)

  • владислав-
  • панев-
  • калин-
  • стоянов-
  • пожари-
  • ставка-
  • партии

Калин Стоянов най-вероятно не се е справил добре с пожарите, след като има изгорели къщи, изгорели стопанства на хора, казва гостът

Владислав Панев пред ФАКТИ: Всяка партия е залегнала в окопите си и стреля по останалите… (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Разпарчетосването на политически живот у нас може би е естествено, защото недоверието и отвращението в основните политически партии са на много сериозни нива сред българските избиратели. Затова избирателната активност беше такава за първи път от 30 и няколко процента. Безпрецедентно ниско доверие. По някакъв начин трябва да се връща доверието, а дали и как то ще се връща, след като всяка партия е залегнала в окопите си и стреля по останалите… Доверието може да се възвърне с диалог и с намиране на решения на основните проблеми в България, а виждаме, че те не са никак малко. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

Попитан дали има основание в това да се иска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради пожарите, Панев каза, че е имало много поводи да му се иска оставката, но едва ли това са точно пожарите.

„Нямаше валежи и когато има такива жеги, нормално е да има пожари. И това го виждаме не са само в България. Вижте Гърция, пожарът е на границата ни. За съжаление, пожарите ще бъдат все по-редовни, защото климатичните промени водят до такива екстремни неща. Колкото до Калин Стоянов, най-вероятно не се е справил добре с пожарите, след като има изгорели къщи, изгорели стопанства на хора, има пострадали“, добави гостът.

„Ние трябва да развиваме индустрията с фотоволтаици, защото иначе тя ще се развива в околните държави, а ние ще внасяме ток от тях. Фотоволтаиците са сред най-ниските източници на енергия. Сега се отвориха тецове, защото има търсене на електроенергия, а търсенето в момента е по-голямо от предлагането и затова цените растат. При цени от 200 евро на мегават час всеки един производител ще бъде на печалба и ще се стреми да работи. Но в такива кризи, като с пожарите, се раждат и подобни глупости, включително и тази, че някакви злодеи унищожават гората, за да набучат фотоволтаици. Лошото е, че много хора се връзват на подобна информация“, каза още Панев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА