13 Август, 2024 14:33 2 294 0

Ще се блокира ли дейността на КПКОНПИ? Георги Георгиев пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • георги-
  • георгиев-
  • антон-
  • славчев-
  • кпоконпи-
  • работа-
  • пп-
  • афера-
  • митници

Тук има неща, които се говорят тихичко в публичното пространство, че освен тези, които имат повдигнати обвинения по аферата с митниците, може да има лидери на ПП, свързани със схемата, казва гостът

Ще се блокира ли дейността на КПКОНПИ? Георги Георгиев пред ФАКТИ (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Антон Славчев, бивш и.ф. председател на Комисията за противодействие на корупцията и Комисията за отнемане на незаконно имущество, е един от двамата кандидати, които са класирани за място в Софийската градска прокуратура в конкурса за окръжните прокуратури. Той зае поста след като Сотир Цацаров се оттегли през март миналата година.

„Антикорупционната комисията съществува от миналата година като две комисии – беше разделена. В Закона е записано, че в тези комисии има по трима членове, които са председатели на ротационен принцип по 2 години през мандата от шест години. С оттеглянето на Антон Славчев – участва и в двете комисии, се блокира работата им. Друг е въпросът изобщо колко са ефективни тези комисии в работата си“, обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Георги Георгиев, бивш депутат от ПП-ДБ и ИТН.

„Съдът на втора инстанция отказа да пусне от ареста един от обвиняемите Марин Димитров от аферата с митниците. Вече мина доста време – близо една година, така че КПКОНПИ е имала време да извърши проверка и да вземе решение за образуване на производство. Тук има неща, които се говорят тихичко в публичното пространство, че освен тези, които имат повдигнати обвинения по аферата с митниците, може да има лидери на ПП, свързани със схемата, може и до тях да се стигне. Така че отстраняването на Антон Славчев в качеството му на заместник-председателя на комисията може да доведе до това, че да няма заседания на комисията, тя да не може да работи, да се блокира дейността ѝ“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА