12 Септември, 2014 20:00 1 156 1

Папата изпрати съболезнования до семейството на убития Сотлоф

  • папата-
  • изпрати-
  • съболезнования-
  • семейството-
  • убития-
  • сотлоф

Съболезнователно писмо изпрати папа Франциск до семейството и близките на Стивън Сотлоф, вторият американски журналист обезглавен от Ислямска държава.

В писмото  папа Франциск отбелязва, че е "дълбоко натъжен" да научи за "трагичната смърт" и призовава всички да "отхвърлят насилието, агресията и липсата на състрадание". 

Съболезнованията на папата са били изпратени чрез Апостолическия нунций в Съединените щати, архиепископ Карло Мария Вигано  в  епархията на Маями, където семейство Сотлоф живее. Там архиепископ Томас Венски е връчил писмото на равин  Тери Букман , който  да го предаде на  семейството.

В началото на септември Ислямска държава публикува видеоклип, който предполагаемо показва обезглавяването на американския заложник Стивън Сотлоф. Това беше втората екзекуция в продължение на няколко дни на западен журналист.  
Първата екзекуция от Ислямска държава беше на Джеймс Фоули, който беше отвлечен през 2012 г.
31-годишният Стивън Сотлоф бе отвлечен през 2013  г. в Сирия. Той е журналист на свободна практика за издания като Time magazine и Foreign Policy.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гяур

    0 0 Отговор
    единственият , който може да спре исляма,финансиран от САЩ е Путин. Русия, а на САЩ , е последният бастион на православното християнство. Въздушните удари на САЩ целят нова война,дестабилизация в голям период от време и нов грабеж на нефт от Ирак, а не унищожаването на исляма. !!!
Новини по държави: