Last news in Fakti

8 Ноември, 2014 13:46 3 527 2

Предотвратиха атентат срещу кралица Елизабет ІІ

  • атентат-
  • кралица елизабет іі-
  • лондон-
  • ислямисти-
  • задържани-
  • "роял албърт хол"

Четиримата арестувани ислямисти планирали да атакуват короновата особа с хладно оръжие

Предотвратиха атентат срещу кралица Елизабет ІІ - 1
Снимка: АП/БТА

Четирима са задържани в Лондон по подозрение, че са подготвяли терористичен атентат над английската кралица Елизабет ІІ. Според британския вестник „Сън“, арестуваните са последователи на радикалния ислям и са имали намерение да атакуват Нейно величество с ножове в "Роял Албърт Хол". Не е изключено те да са разполагали и с огнестрелно оръжие. Въпреки замисляното покушение, тя не променила плановете си да посети благотворителната проява на Британския кралски легион и други събития в своя височайши график, уточни Би Би Си.

Сайтът на Скотланд Ярд все още не е потвърдил официално информацията, че обект на заговорниците е била точно коронованата особа, но на сайта на ведомството се съобщава за задържането на четирима мъже на възраст от 19 до 27 години в нощта на 7 ноември от лондонската полиция. Арестите били в рамките на продължаващо разследване на терористична дейност, свързана с ислямския екстремизъм. В операцията участвали бойци от антитерористичните служби, агенти от MI5 и др. Извършват се още обиски и разпити.

Според „Дейли Мейл“, най-младият заподозрян – 19-годишният Юсуф Саид, бил арестуван в дома на майка си. Неотдавна той се завърнал от пътуване в Пакистан. Засега не е изяснено дали задържаните са били във връзка с терористичната организация "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРОМАЗА

    5 0 Отговор
    Кой ли го смята тоя тоя дърт прилеп за нещо изобщо ? И на какво е кралица освен на висналия си седалищен мускул не знам .Но пък става ясно ,че измислената им монархия освен да тежи на данъкоплатците за друго не става , та вече трябва да и се прави реклама с измислени заговори и конспирации... Какъв заговор само ... Сандокан с двата ножа ....е.ати комедията ...
  • 2 Eli Lafchiiska

    0 0 Отговор
    След твоя коментар, всичко друго е излишно...,
Новини по държави: