Last news in Fakti

14 Декември, 2014 16:35 1 579 0

Ердоган погна опозицията в Турция

  • ердоган-
  • опозиция-
  • турция

Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу обвини властите, че това е поредният брутален удар

Властите в Турция предприеха тази сутрин мащабна акция в Истанбул и 13 провинции на страната срещу т.н. паралелни структури на опозиционното на правителството движение "Хизмет" на мюсюлманския проповедник Фетуллах Гюлен.

Преди време турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани, че ще изкоренят движението на Фетуллах Гюлен, когото обвинява, че е създал паралелни структури срещу държавните институции.

На разсъмване полицейски екипи нахлуха в сградата на вестник "Заман" в Истанбул, който е печатният орган на движението. Обиски и задържания са направени и в други медийни издания на движението - телевизия "Саманьолу", където са задържани сценаристи и ръководни лица и са отведени за разпит в полицията.

Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу обвини властите, че това е поредният брутален удар срещу свободата на словото и медиите в Турция.

В същото време се провежда и операция срещу отговорни полицейски служители в Шанлъурфа, Батман, Ескишехир и други области, които се счита, че са свързани с Фетуллах Гюлен, предаде БНР. Досега са арестувани около 12 души. Медиите съобщиха, че са издадени заповеди за ареста на 32 души.

Живеещият в САЩ проповедник Фетуллах Гюлен, който се намира в Америка, призова милионите си поддръжници в Турция към спокойствие и въздържане от екстремни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА