Last news in Fakti

9 Януари, 2015 11:05 568 0

ЕС стартира Европейската година за развитие 2015

  • ес-
  • европейската година за развитие-
  • 2015

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер дава старт на Европейската година за развитие 2015 на церемония в латвийската столица Рига днес, 9 януари, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

На събитието присъстват Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Моргерини, комисарят по международното сътрудничество и развитие Невен Мимица, както и комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.

Церемонията ще може да бъде проследена на живо в интернет.

Европейската година на развитието ще бъде посветена на информирането и привличането на европейци от всички страни за каузата на борбата с бедността и ускоряването на развитието във всички краища на света. Мотото на годината е "Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще" .

Решението 2015 г. да бъде определена за година на развитието беше взето с пълно мнозинство от Европейският парламент на 23 октомври 2012 г. след предложение на Европейската комисия и единодушно подкрепено от Съвета на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: