18 Февруари, 2015 09:59 2 204 21

Путин от Унгария: Западът въоръжава Украйна

  • путин-
  • украйна-
  • запад-
  • въоръжение-
  • петро порошенко

Съветът за сигурност на ООН подкрепи Минските споразумения. Продължава натиска над Москва да спре с намесата си в Донбас

Путин от Унгария: Западът въоръжава Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Западът вече доставя оръжие на Украйна. Това заяви по време на съвместната си пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан руският президент Владимир Путин. Той във вторник направи работна визита в Будапеща по време, на която бяха разисквани руските енергийни проекти в централно-европейската страна.

По наши данни Западът доставя оръжие на Украйна. В това няма нищо необичайно. Все пак аз съм дълбоко убеден, че каквото и оръжие да се доставя на Киев единствено броят на жертвите ще се увеличи, а резултатът няма да се различава съществено от сегашната ситуация, заяви Путин, цитиран от Интерфакс. Той посочи, че ситуацията около Дебалцево продължава да е критична и единственият изход е украинските войници да сложат оръжие.

Съветът за сигурност на ООН прие резолюция в подкрепа на договорените на 12 февруари Мински споразумения.

Русия е разочарована от дискусиите в ООН след приемането на резолюцията и опитите на редица страни да пренапишат споразуменията от Минск. Това каза в традиционния си стил постоянният представител на Москва в Съвета за сигурност Виталий Чуркин, цитиран от Интерфакс.

Западът подтикна Украйна към конфликта, подкрепяйки силовите действия на Киев срещу недоволните жители на източните части на страната, заяви Чуркин.

Той не пропусна да подчертае, че постигнатото през септември предишно споразумение се е провалило, защото Киев обстрелва градове.

В отговор на Виталий Чуркин постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев на свой ред заяви, че властите в Киев изпълняват споразумението от Минск, а сепаратистите го нарушават.

Посланикът на САЩ в ООН Саманта Пауър призова всички страни в конфликта в Източна Украйна да спрат боевете и да приложат споразумението от Минск, предаде Ройтерс.

Великобритания призовава да се продължи натиска върху Русия, докато сепаратистите не започнат да изпълняват споразумението от Минск, заяви постоянният представител на Великобритания в ООН Майкъл Грант.

Украинският президент Петро Порошенко разговаря по телефона с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, предаде АП.

Петро Порошенко отбелязал, че са необходими незабавни действия за спиране на ескалацията и провала на споразумението от Минск.

Освен това украинският президент поискал САЩ да предоставят въоръжение за повишаване на боеспособността на армията.

Междувременно и Канада обяви нови санкции срещу Русия, отнасящи се срещу „Роснефт“ и политически и военни представители на проруски сепаратисти в Украйна, съобщи ТАСС. В рестриктивния списък попада и известния руски певец Йосиф Кобзон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    да както казах ,путин реагира като средностатистическа мутра.подписа споразумението ,а сега призовава украинските войници в дебалцево да се предадът!!!!днес канада повиши нивото на санкции предполагам до дни това ще направят и останалите съюзници, а сащ ще преминат на план б и украинците ще бъдат превъоръжени.лошия сценарии бавно се задвижва ,демек плана на путин се развива в желаната от него посока!

    Коментиран от #2, #3, #4, #5, #6

  • 2 истината

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Лошия сценарий за украинците добрия за американските корпорации.Ще се продава здраво оръжие,ще има лапане.А където има лапане САЩ са най отпред.

    Коментиран от #15

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Ти не консумираш ли храна? Всички производители в БЪЛГАРИЯ страдат от санкциите спрямо РУСИЯ. Ако ти си производител, така ли щеше да говориш срещу ПУТИН ?

    Коментиран от #16

  • 4 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    натовските войници в дебалцево са обкръжени, или ще се предадът или ще ги избият. Путин призовава за първия вариант. ДНР и ЛНР също. А ето какво става реално https://www.youtube.com/watch?v=Zmf_FkjcwaI
  • 5 999

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Путин реагира като патриот а от въоръжаването на Украйна ще спечели този които го произвежда демек САЩ което е и желанието на Най големият агресор в сета посял войната в над 20 държави, но да се разбере това трябва човек да има поне грам мозък за съжаление някой го нямат и плещят противоречиви глупости.Кажи на сценаристите които ви плащат че срещу очевадната истина трудно се скалъпва сценарий.

    Коментиран от #14, #19

  • 6 raptor

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Е хубаво бе Деске! Украинската армия е окръжена около Дебалцово. Значи са навътре в териториите на опълчението! Какво друго да иска Путин? Да каже на опълченците - дръжте врага в своите земи, а на украинците - симпатяги, стойте си там няма проблеми, мир ще настъпи!

    Коментиран от #12

  • 7 асд

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=TvXjLrX0lJs - Ето ги Украинските герой с повити опашки се предават !!!

    Коментиран от #8

  • 8 раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "асд":

    Дано да настъпи мир братко!
  • 9 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ПУТИН НЯМА РАБОТА В УКРАЙНА

    Коментиран от #10, #11

  • 10 999

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    Да а САЩ имат и в Украйна и България и Румъния и Либия и Авганистан Пакистан и Ирак и по целият свят.Разровиха арабският свят и сега текът реки от кръв, остана Русия и Китай които не им правят тромпети и те правят всичко възможно да запалят Европа ама Путин не е Елцин.
  • 11 раптор

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    Има работа! Има етнически руснаци там, ако това е новина! И тези етнически руснаци виждат, че в Русия стандарта на живот е 3 пъти по-висок от този в Украйна, искат да са част от горда, космическа нация, а не част от пумийна яма! Та някакси Путин не може да им обърне гръб! Украйна е държава на 24 години и границите са и начертани от комунистите, та не отговарят на спецификата на населението! Особено не би им обърнал гръб като подлите американчета са замесени! Така, че не е ваша работа, къде има работа Путин! Гледайте си вашата паница!
  • 12 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "raptor":

    рапторе,има договореност да се спрат боините деиствия на позициите към 15 ти .тва бе по искане на русия за да успее да вземе дебалцево,но не успя понеже украинците се защитаваха успешно с тежкото си въоръжение.след началото на примирието дебалцево падна ,щото украинците спазваха поне в първите два дни примирието и руските щурмови групи безпрепятствано стигаха до опорните пунктове на украинците.котел не е имало ,тва е плод на руската пропаганда,доказателствата са видни,украинците се изтеглиха от дебалцево за да изправят фронта .сега днр и лнр ще почнат да се правят на стриктни,но чичо сам не е балама и ще има шутчета по квадратните главици дето се правеха на много по-глупави отколкото са .нови санкции ,оръжие за украйна и втвърдяване на евро позицията .с действията си путин загуби окончателно меркел и оланд ,а англичаните не го харесват ,така че илюзиите към русия рухват което кара путин да обикаля по периферията на ес като пумияр и да офертира безидеино,турци,чехи,унгарци,гърци,но нито една държава в европа няма да го предпочете пред ес ,дори и сърбия.жалкото от всичко това е ще страдаме ние ,украинците и най-вече руснаците!
  • 13 кака марчи

    0 4 Отговор
    на тия задръстеняци крайно време е да им се наложи пълно ембарго както великия американски президент рейгън им наложи и ги направи помияри за отрицателно време
  • 14 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    и какво се случва васко?от 8000 украински войници руснаците хванаха в котела 30 и както си му е реда ги изтапаниха пред руските телевизии караики уплашените войничета да дават интервюта за това как не били на своя земя и т.н.утре ще ги изкарат в донецк и ще има бой и хвалби.само такива като теб могат да вярват на признанията на пленници :),бъди сигурен, че в плен ще се обявиш за извънземен ако решат тези дето са те пленили.друг е въпроса за културата на тези дето разкарват пленници по площадите,но на теб тва няма как да ти направи впечетление .та пак се връщаме на въпроса ,руснаците не държат на дадената дума и реагират като престъпници и ще бъдат държани отговорни за това.
  • 15 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "истината":

    васко ,не се сили да сменяш профилите ,патологията ти е видна :)!американците на кого ще продават оръжие?
  • 16 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    и кои са тези производители?българия отдавна не изнася храна за русия ,а и основния проблем за това да не търгуваме с руснаците е руската политика ,а не българската.не ние нападнахме украйна и не ние се държим като престъпници в международен план!
  • 17 кмета

    0 0 Отговор
    Добре де колко ти плащат на сеанс. отивай за да видиш какво се казва живот на кредит без нищо твое и след това пиши за РУСИЯ.ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПРЪСКАТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОМАРИ ИНАЧЕ НЕ УМИРАТ И НЯМА ДА ЖЕЛАЯТ АМЕРИКА.

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "кмета":

    кмете,що като е толкова гадно 200 хил. българи са там и поне 1 млн. пускат всяка година документи да идат?що няколко милиона рашъни също фанаха в тази посока?и не на последно място що ни един американец не смени посоката да иде в сибир да се отживее?хаиде моля те отговори ми.
    няма нужда ти да ме пращаш ,в щатите не съм бил ,но европата съм я пообиколил,а зад океана имам бая приятели и нито един не е в по-лошо финансово състояние отколкото е бил тук!

    Коментиран от #20, #21

  • 19

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "999":

  • 20 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Деси пак с тази супер фалшива хамериканска мечта.

    Да вярно е стотици Българи са принудени да работят като роби далеч от родината и това е благодарение на агресивната политика на сащ навсякъде да е зле и хората да са принудени да напуснат Родината.
    Не съм чул някой да се е върнал от сащ щастлив и с пари. Някои изнесоха милиарди от България за сащ и когато се опитаха да върнат част от парите бяха отстреляни - справка павлов.

    И в последно време в Сибир има доста американци и акоси толкова тъпа че не разбираш за какво мечтаят американците да ти подскажа - СИБИР или по-точно ресурсите на сибир.
    Вярно е че в България сме финансово най зле но това е откакто тук настъпи анархия и командват колонизаторите подпомагани от лумпени и чуждомани като теб.
  • 21 Десислив

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    "в щатите не съм биЛ ,но европата съм я пообиколиЛ,а зад океана.."
    Десислава не е била, а е бил?!? Тя не е обиколила ами е пообиколиЛ???
    WTF? Най- активната коментаторка е всъщност коментатор?? Евалааа!!!
    Щом лъжеш да пола си , едва ли не лъжеш и за останалото. Успех на всички нейни (негови) последователи!