Last news in Fakti

4 Май, 2015 13:03 1 285 5

Започват най-големите военни учения в историята на Естония

  • естония-
  • военни-
  • учения

На тях участие ще вземат 13 000 души

Започват най-големите военни учения в историята на Естония - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Най-големите военни учения  в историята на Естония започват през днешния ден, съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили  в страната, предаде РИА Новости.

В ученията ще участват военни части и самолети на  НАТО. Ученията, известни като „Таралеж 2015“ ще продължат до 15-ти май.  Те заменят ежегодните „Пролетна буря“.

В ученията ще участват близо 13 00 души. В това число влизат хора от запаса, членове на паравоенната доброволческа лига, която е част от Министерството на отбраната, наборници и професионални войници.

В учението ще участват и представители на НАТО. Сред тях са базираният в Естония танков взвод на 7-ми полк, 3-та пехотна дивизия на американската армия, от която част са четири танка  M1A2 Abrams и два взвода парашутисти от 173-та бригада. 

Участие ще вземат още пехотна рота от Великобритания, системи за противовъздушна отбрана от Германия и Белгия и военни от Естония и Литва.

В допълнение се очаква да пристигнат и няколко самолета от Военновъздушните сили на НАТО. В естонската военна база Амари трябва да кацнат четири изтребителя Eurofighter Typhoon, два изтребителя Hawk  от ВВС на Великобритания, четири изтребителя SU-22 от Полша и четири американски изтребителя A 10.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дддд

    1 0 Отговор
    хаха ..брей ще преборите руснаците хахаха

    скачайте по тоягата на американците и много ще патите
  • 2 Киро

    0 1 Отговор
    Друго е да скачат по тоягата на руснаците, тогава само благоденствие ще настъпи!

    Всички, дето скачахме по тоягата на пияниците 50 години ни е ясно!
    Хората не искат да имат НИЩО ОБЩО вече с Путю и кагебистката му команда, които продължават да живеят в средата на 20-ти век!

    Никой в Европа не иска да "пребори" руснаците, просто им показват среден пръст, нека да се давят в собствената си помия и да не заливат с нея свободния свят.
  • 3 ррр

    1 0 Отговор
    да ве . а ся скачаме 30 г по тоягата на ес и америка и ударихме дъното

    през комунизма от 6 милиона станахме 7,5 милиона и всеки имаше жилище и една вила

    сега от 7,5 милиона станахме 6 от които 2 милиона са в чужбина и 40 % от населението е под прага на бедноста със пенсии по 185 лв..

  • 4 Киро

    0 1 Отговор
    тролски, 30 години продължаваме да скачаме по тоягата на любимите ти водкаджии, на техните местни облюдчици и слуги, затова сме на това положение!

    Нямаше лустрация, капиталът премина в ръцете на същите изроди, които преди това се пишеха комунисти, ето това са проблемите!

    Тръгнал да се обяснява, че някой друг управлявал държавата през това време след 89-та, а не бившите комуняги и техните синчета и мекерета!

    Докато тая комуноидна пасмина не умре, докато това поколение "политици" не изчезне, това ще е!

    Въобще не се опитвай по гаден комунистически обичай да прехвърляш вината за собствените си грешки и некадърност на някой друг!

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Всезнаещия, затвори си малко човката, да чуем поне прогнозата за времето. Освен думата трол има и хейтър, научи я как се пише и може да я ползваш и нея, така за разнообразие. Хората казват-""тъп, тъп та чак вдлъбнат"
Новини по държави: