Last news in Fakti

19 Юли, 2015 09:05 1 595 0

Ал Кайда уби 14 войници в Алжир

  • ал кайда-
  • войници-
  • алжир

Те са били избити при засада

Северноафриканският клон на Ал Кайд обяви, че е избил 14 алжирски войници при засада, съобщи вестник „Ел Кабер“.

Нападението е извършено на пътя към Тифран. Това е гориста местност в провинцията Айн Дефла, намираща се на 140 км. северно от столицата.

Ал Кайда на ислямския Магреб „АКИМ“ пое отговорността за нападението. Според тяхното изявление войните на организацията са успели да избягат от сражението без да дадат жертви.

„Войните на исляма убиха 14 войници в засада в областта Джебел Лоух.“, се казва в съобщението.
Все още местното министерство на отбраната не е излязло с изявление, но местните вестници разпространяват в социалните мрежи снимки на загиналите след атаката.

По-рано от алжирското министерство на отбраната съобщиха, че през тази година са били заловени или избити 102-ма ислямисти. Районът Ал Дефла се смята за център на ислямистката групировка, но през последните години нейната дейност в Алжир бе ограничена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА