Last news in Fakti

18 Октомври, 2015 12:07 2 416 26

Сирийската армия напредва към Алепо

  • армия-
  • напредва-
  • алепо

Тя е подкрепяна от ирански части и сили на Хизбула

Сирийската армия напредва към Алепо - 1
Снимка: АP/БТА

 Сирийски войници, подкрепяни от ирански части и бойци на ливанска група Хизбула, вече имат напредък във възвръщането на територии около северния град Алепо, съобщи „Ройтерс“.

Информацията е на Сирийската обсерватория за човешки права. Към този момент  офанзивата е насочена към прочистването на районите на юг от Алепо, а не на самия град, чийто контрол е поделен между правителствените сили и джихадистите.

Правителствените сили са си въранали контрола над три села, като в боевете са загинали 17 джихдаисти и 8 войници. Военните се опитват да пробият коридор към летището в източните покрайнини на града, където има сборен пункт на Ислямска държава. Все още се водят боеве за контрола на северната провинция Хама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноба

    0 0 Отговор
    докато плямпаме тука по форумите сирийци иранци и ливанци водят реални бойни действия подкрепяни от руската авиация ... това са реални снимки ........ и в момента тече ожисточена битка докато ние си ровим по нета и дори не пускаме руските самолети с оръжие и хум. помощ за сирия срам срам

    война срещу идил ... а останалия свят сащ ес си бъркат в носа и приказки само ...жалка картинка
  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Чак пък ожесточена битка.... Загинали осем войници при превземането на три села. Как се превзема селище с бой при 2.66 загинали средно? Или руснаците са ги попилели предварително, или битката е оперетна, а после броят труповете от бомбардировките.
    А това да САЩ и ЕС, за съжаление, е вярно.
  • 3 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор
    да сериозно настъпление селата от едно станаха 3 ,а в алепо джихадисти няма ,но тва е друга тема ,пък и не е важна щото асад и русия побеждават ,така че урааа,другари!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Забравяш да споменеш че краварите подсмърчат отстрани и се учат.

    Жална ви майка на джахидистите навсякъде.

    Май американските оръжия в идил нещо сдават фронта.

    Скоро ще се наложи прочистване и в Ирак и в Афганистан че краварите яко са я угелпили.

    Коментиран от #8

  • 5 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Ееее не тъжи де! Просто възлюблените ти американци не са във форма с тоя Обанана.

    Коментиран от #7

  • 6 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Я марш при тия джихадисти дето им симпатизираш - ходи там да ги защитаваш, вместо да ми спамиш тука, ти явно си антихристиянски настроен и нямаш нясто тук. И като си свършат руснаците рабтата в Сирия, да не ми се покриеш като на.р*н - искам да излзеж от бърлогата си и публично да кажеш колко са невинните жертви на американците и колко на руснаците и кой за колко време какво е свършил!
  • 7 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    аз да тъжа?трябва да тъжат твойте нови сънародници руснаците,щото тази зима ще се папа рядко и предимно леб,но те са свикнали милите,да освобождават други макар ,че са превърнати отново в крепостни селяни.казвам ти съвсем обективно,русия няма да победи в тази война и я чака тежък финансов колапс.тва ти го казвам с тревога щото разбалансирана русия ще е много голям риск за сигурността на света,но кво да се прави когато руснаците си ги влекат глупостите!

    Коментиран от #9, #21, #23

  • 8 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    пак почна с лъжите.ид са въоръжени с руско оръжие,а и опозицията като цяло.ако получат американско ще видиш как падат вертолети и самолети както падаха в афганистан !
  • 9 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Случайно на теб да ти е направило впечатлени че от година и половина го повтаряш това нещо за Русия? Щото на мен и на други хора им прави впечатление! Потърси някаква лекарска форма, физофренията е неличима, но ако си взимаш редовно хапченцата, няма да страдаш много!

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    така стигаме всеки път с теб независимо от смяната на никове.демек няма кво да кажеш и почваш с мученето.муууууууу ,муууу...:)!!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Ами, до колкото забелязвам, ти си този, който започна да мучи ;)но..........

    демокрация е, всеки има право на лично мнение и сам да прецени кой от двама ни е започнал да мучи ;)

    Коментиран от #13

  • 12 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Ще продължаваш ли сам да се излагаш и да те правя сам да си говориш или да те оставя да си вземеш малко въздух?
  • 13 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    опааа защитника на путин и асад ми говори за демокрация!!!!!!ти пак влезе в ролята на лицемера ,подобно на останалата част от живота ти.мразиш европа и сащ ,но искаш техните постижения ,демокрация ,свободно изрзяване,просперитет,а иначе хвалиш сатрапите и диктатроите вкарали народите си в мизерия и несвобода!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Не, ве, тролче, не ти говоря за демокрация, а за МУЧЕНЕ!

    Ти нещо май се бъгна! Ако не можеш да издържиш на темпото,жсвали малко оборотите!

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    аз не съм се бъгнал,много ми е странно след всичко написано от теб и смяната на 100 ника как изведнъж стана демокрацията ценност за теб :)!!!

    Коментиран от #17, #20, #22

  • 17 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Стоене ве напиши нещо ново. Ако мислиш че същество което защитава идил и терористите въоражени и финансирани от сащ които рязоха глави пред камерите, палиха църкви, избиваха християни и разрушаваха исторически паметници е нормално то наистина си за освидетелстване. Асад и Путин в момента оправят кашата и злодействата извършени с помощта на сащ. Някак си смешно звучи да казваш на добрите лоши само защото така са ти наредили злите сили от вашингтон.

    Цял свят заклейми идил и само сащ и СА ги защитават и поддържат. И никакви приказки за западна цивилизация и някакви си супер технологии с които доткриха че водата може да е течна няма да им помогнат. За разлика от теб хората имат разум и могат да преценят кое е зло и кое добро без някой да им нарежда.

    Коментиран от #24

  • 18 mediator37

    1 0 Отговор
    Снимката е като платно на велик майстор. Батална сцена, цвят, композиция, напрегнатост. Кърти мивки.
    Само дето много голям страничният ъгъл на отклонение на оръдийцето. Няма да цели добре, защото основното направление на батареята не е дадено как треби. Артилеристи на огнева позиция без каски - голям т....к, другари и другарки! Весело си живеят тия хора.
  • 19 tost

    2 2 Отговор
    А ве „деси“,поне добре ли ти плащат джихадистите?То не бе защита ,то не бе плач за горките фесове.
  • 20 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Не ми се обяснявай, тролче, видя се колко ти е капацитета - за 30 мин се оплиташ в лъжите си и като ти ги наврът в ЛИЦЕТО, почваш да се пенявиш, да мучиш, да обиждаш и даваш бъгове!. Това ти е интелектуаното ниво. Като типичен гьонсурат вместо да си замълчиш и да се свреш в дупката си като те "нахраним", се връщаш за още и още!

    Абсолютно олицетворение си на израза "Не всичко с две бузи е ЛИЦЕ"!

    Коментиран от #25

  • 21 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Ехеее! Големи предсказания! По принцип сме бетон и няма да падаме! Пък ако ще и в Сирия да не върже особено... Световната безопасност зависи от всички!
  • 22 Той

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Деса е закъсала с плана, и затова е нацвъкала толкова щуротии.
  • 23 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Относно гладуването - далече си от истината! Лятото бях при роднините ми в Русия. Точно в най-бедния край на страната... Пик на кризата! Родата ми се състои от пенсионери, хора заемащи не особено престижни постове и деца. Искам да ти кажа, че храната им беше по-добра от тази на средната класа българи! Изобилие и качество! Като отида на гости в някой по-беден български край, съм гощаван с доста мизерна храна с ниско качество и еднотипност! Пълен брак по моите стандарти! Ям само когато съм много гладен! Така, че хич не ги виждам как ще гладуват!

    Коментиран от #26

  • 24 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    лъжеца продължава с лъжите.асад и путин спасявали сирия от сирииците за което трябва да им се благодари.полов орган,тези дето трепаха и трепат цивилни в сирия и по целия свят за заклеимени от европа и сащ,но причината за да са силни в сирия е асад ,които радикализира местните .основните потърпевши в сирия са мюсулманите сунити ,те са с най-много жертви и с най-много бежанци .много чудно как станахте от комуняги християнски спасители ,путиновистите?
  • 25 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    еи така ще те правя.да нямаш никва конкретика само безпомощно мучене!!!!пробваи пак по същество и пак в зъбите,тва за вас платени атакиски тролове безродници,готови за пет рубли да си продадете страната!
  • 26 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "раптор":

    кво изобилие има в руската храна бе лъжко?я поразкажи тук да се посмеем.ти явно и в руски ресторант не си бил ,камо ли в русия,щото ако бе ходил щеше да знаеш,че руската кухня се състои от 2-3 вида ядене и да я сравняваш с българската по разнообразие и качество е пълен смях.като дойдат тук руснаците ядат дините с корите и листата ,щото там имали много хубава храна.пожелавам ти да се храниш с руска храна през целия си живот,питателна и вкусна :)))))))))))))))!!!!иначе явно родата ти не е обхваната от новата програма на путин с мото трохите от масата на олигарсите ще нахранят бедните руснаци или с други думи купонната система на русия?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания