8 Ноември, 2015 23:05 1 451 4

В Сицилия заловиха терорист в имигрантска лодка

  • сицилия-
  • терорист-
  • лодка

Той е твърдял, че търси убежище в Северна Европа

В Сицилия заловиха терорист в имигрантска лодка - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Сицилия са арестували тунизийски терорист, който се е опитал да влезе в Европа с имигрантска лодка, съобщи „The Telegraph”.

38-годишният Мехди Бен Насър е бил арестувант през 2008 г. в Новелара и осъден на 7 години затвор по обвинения, че е и бил глава на терористична група. Впоследствие той е бил есктрадиран в Тунизия.

През миналият месец Насър се е опитал да се върне в Италия чрез бежанска лодка, пътуваща от Либия за остров Лампедуза. Той се представил с друга самоличност и е твърдял, че ще търси убежище в Северна Европа. Местните власти обаче веднага се усъмнили в твърденията на заловения. Той е бил арестуван с още 3-ма души, за които се счита, че са били трафиканти, които са организирали пътуването на лодката.

Насър се счита за един от най-опасните терористи, познат на италианските власти. Неговата група се свързва с Ислямска държава. Това само затвърждава опасенията , че терористи може да влизат в Европа, представяйки се като бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Тунизия му казват на днеше Тунис :)
  • 2 123

    0 0 Отговор
    Росенчо,
    я ми кажи нещо повече за Тунизия,
    че не разбрах.
  • 3 123

    0 0 Отговор
    -Това само затвърждава опасенията , че терористи може да влизат в Европа, представяйки се като бежанци- ТОВА ГО ЗНАЕ И ПОСЛЕДЕН ИДИОТ,САМО МЕРКЕЛ НЕ ВИЖДА И ДРУГИ ПОДОБНИ ЕВРОМУТАНТИ
  • 4 кадафи

    0 0 Отговор
    Тунизия май си граничи с Нубия :)
Новини по държави: