14 Ноември, 2015 14:29 1 366 1

Сирийски паспорт намерен в един от нападателите

  • паспорт-
  • париж-
  • франция-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • сириец-
  • сирия

Ислямска държава пое отговорност за нападенията

Сирийски паспорт намерен в един от нападателите - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийски паспорт е бил намерен в един от нападателите в Париж, съобщи „Асошиейтед прес“, позовавайки се на информация на полицията във френската столица.

Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за координираните нападения в Париж, които отнеха живота на най-малко 120 души.

„Осем наши братя атакуваха внимателно подбрани локации в сърцето на френската столица“. Джихадистите определиха Париж като „столица на мерзостта и перверзията“.

Френският президент, който обяви извънредно положение в страната и затвори границите, заяви, че „Ислямска държава“ стои зад нападенията. Той определи действията на групировката като „акт на война“.

Във Франция е обявен 3-дневен национален траур. Оланд заяви, че атаките са били планирани и организирани от чужбина – с помощ от вътрешността на страната.

Държавите по света засилиха мерките за сигурност след атентатите във Франция. В редица страни се провеждат извънредни заседания на структурите за борба с тероризма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Света се обърна с главата надолу. Американците не спряха да правят терористични филми. Всички те са в основата на ставащото по света. Лудия Макс. Америка 2002. Зараза. Не могат да се изброят всички. Във всички тях има тероризъм.
Новини по държави: