Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 10:27 1 302 0

Заплаха за бомба приземи аварийно турски самолет

  • самолет-
  • турски самолет-
  • еърбъс-
  • бомбена заплаха-
  • аварийно кацане-
  • бомба-
  • канада-
  • летище

Машината изпълнявала полет от Ню Йорк до Истанбул

Заплаха за бомба приземи аварийно турски самолет - 1
Снимка АП/БТА

Бомбена заплаха принудени самолет на турските авиолинии  да се приземи аварийно в Канада, съобщиха от полицията. Еърбъс 330 е изпълнявал полет от Ню Йорк до Истанбул, предаде abc news.

От международното летище Халифакс обявиха рано в неделя, че полет 2, с 256 души на борда се е приземил безопасно и полицията вече е на мястото на инцидента.

Полицията в Нова Скотия, обяви на своя акаунт в Twitter, че не иска да коментира подробности за заплахата и в момента се опитва да идентифицира лицето или лицата, отговорни за инцидента. Полицията ще претърси самолета на турските авиолинии, използвайки полицейски кучета, обучени в експлозиви, се казва още в съобщението.

Канадската полиция заяви, че заплахата за бомба е получена в 10:50 часа местно време. Сайтове за проследяване на полетите показват, че по това време самолетът вече е бил излетял от международното летище Джон Ф. Кенеди.

Миналия вторник вечерта, Полет 55 на "Еър Франс", който излетя от международното летище Дълес край Вашингтон бе отклонен към Халифакс след заплаха анонимна заплаха за бомба.

Заплахата дойде след атентатите от 13 ноември в Париж, при които загинаха 130 души. От тогава загрижеността за сигурността в света нарасна, а в редица страни бяха въведени безпрецедентни мерки за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: