Last news in Fakti

8 Януари, 2016 10:33 1 436 0

Унгария е готова да се бори за Полша

  • унгария-
  • бори-
  • полша

Виктор Обран обяви, че неговата страна никога няма да подкрепи санкции на ЕС срещу Полша

Унгария е готова да наложи вето срещу всякакви санкции на ЕС срещу Полша. Това бе заявено от унгарския премиер Виктор Орбан, цитиран от „Ройтерс“.

„ЕС не бива да се замисля за каквито и да било санкции срещу Полша, защото такива ще изискват пълно единодушие, а Унгария никога няма да подкрепи подобно решение“, заяви Орбан.

Полша е един от най-близките съюзници на Унгария в Съюза. В сряда Орбан се срещна с лидера на управляваща във Варшава партия „Право и справедливост“.

ЕС готви санкции срещу Полша, заради противоречив медиен закон, който дава правото на правителството да назначава ръководството на обществените радио и телевизия. През вчерашния ден полският президент Анджей Дуда вчера подписа спорния закон. Той предизвика голямо недоволство в Полша и ЕС, където има опасения, че в страната има опасност за свободата на словото.

Срещу текста вече са внесени жалби в Съвета на Европа от четири организации за защита на свободата на пресата. Законът предизвика и серия от протести във Варшава. От ЕС вече се появиха гласове за възможно отнемане на правото на глас на Полша в Европейския съвет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: