Last news in Fakti

25 Януари, 2016 21:12 872 0

ЕС иска удължаване на граничния контрол в Шенген

  • ес-
  • контрол-
  • шенген

Мярката трябва да е в рамките на 2 години

Страните от ЕС поискаха от Европейската комисия да започне работа по предложение за удължаване на временния граничен контрола в свободната за пътуване зона Шенген през следващите 2 години, съобщи „Ройтерс“.

Това бе заявено от холандския министър на миграцията Клаас Дейкхоф. Борейки се с бежанската криза в региона, някои от страни в Шенген въведоха контрол над вътрешните граници в Съюза.

„Към този момент временният контрол над границите може да бъде въведен само за 6 месеца. Огромният наплив от имигранти, които доведоха до вземането на тези мерки, обаче все още не е намалял“, заяви Дейкхоф, който председателстваше неофициалната среща на вътрешните министри на ЕС в Амстердам.

„Страните – членки приканиха Европейската комисия да подготви необходимата правна рамка за продължаване на действието за временните мерки за граничен контрол по Член 26 от граничния код на Шенген“, допълни Дейкхоф.  Член 26 предвижда запазване на контрола по вътрешните граници до две години.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: