Last news in Fakti

31 Март, 2016 23:45 1 428 0

Лидерите на Тайван се срещнаха официално

  • тайван-
  • лидери-
  • ма инцзю-
  • цай ин-уен-
  • срещнаха-
  • официално

Ма Инцзю и Цай Ин-уен обсъдиха дипломацията, енергетиката, пенсионната реформа, и въпросите, свързани с Южнокитайско море

Състоя се първата официална среща между лидерите на Република Китай – Ма Инцзю и новоизбраният президент на страната, който ще заеме неговото място, Цай Ин-уен.

За мен беше чест да служа на страната си и на нейните граждани през последните 8 години, изпълнявайки съвестно своите задължения, залегнали в Конституцията. Ще направя всичко по силите си да осигуря безпроблемното и ефективно предаване на властта на своя колега, давайки пример на следващите, които ще заемат нашите места“, заяви Ма.

С демокрацията като основна ценност на нашето общество, ние сме свидетели на предаването на президентската власт на различни партийни представители за трети път. Наша отговорност е да запазим стабилността и да продължим ефективно да работим за интересите на страната. Бихме искали да покажем на хората, че политическите лидери могат да се издигнат на едно надпартийно ниво, защото имаме обща цел, а именно да се грижим за благосъстоянието на страната и обществото“ – на свой ред допълни Цай.

Това е първата среща на двамата лидери, след победата на представителката на Демократическата прогресивна партия на президентските избори през януари месец тази година. Те  размениха мнения по различни теми и въпроси, сред които дипломацията, енергетиката, пенсионната реформа, и въпросите, свързани с Южнокитайско море. Цай Ин-уен изрази своята благодарност към Ма за укрепването на отношенията на нацията с нейните дипломатически съюзници от встъпването му в длъжност. Постигнатото в това отношение е огромен напредък за страната и стабилна основа за по-нататъшен икономически и социален растеж. Нещо повече – очаква се изготвяне на успешни програми за сътрудничество с дипломатическите съюзници в области като медицината, професионалното обучение и обмен.

Говорителят на президентството на Тайван на свой ред изрази загрижеността си за развитието на възобновяемите енергийни източници и тяхната устойчивост. В отговор на това Цай заяви, че Демократическата прогресивна партия вече е започнала цялостен и задълбочен преглед на енергийната политика и работи по създаването на условия за нейното подобряване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА