Last news in Fakti

17 Април, 2016 21:22 2 867 5

Дрон удари самолет над Лондон

  • дрон-
  • самолет-
  • лондон

Няма пострадали от инцидента

Самолет, който се е приближавал до лондонското летище „Хийтроу“, се смята, че е бил ударен от дрон, преди да кацне на пистата, съобщи Би Би Си.

На самолета е имало 132-ма пътници и екипаж от 5-ма души. След кацането пилота съобщи, че неизвестен обект, за който се смята, че е дрон, се е блъснал в предната част на самолета.

Вече тече разследване по случая. На този етап не са правени арести.

Става въпрос за полет на „British Airways“, който е летял от Женева. Самолетът е успял да се приземи безопасно. От компанията обещаха пълна подкрепа за разследването. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 4 Отговор
    И какво ще му стане на самолета? Птиците са по тежки от дроновете. Плюс това, той се е готвел за кацане и скороста му е ниска.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 До незнайко

    3 0 Отговор
    А ако попадне в двигателя по време на кацане какво правим ???

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "До незнайко":

    Каквото става и с попадане на птица в двигателя.

    Коментиран от #5

  • 5 Alehandro

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Птиците са свалили доста самолети. Освет това дронът има много метални части, които ще направят щети за милиони. Не напразно дроновете са забранени около летища.
Новини по държави: