8 Юни, 2016 20:55 2 410 3

Кои са най-миролюбивите страни в света?

  • най-миролюбивите-
  • страни-
  • българия

България е на 39-то място

Исландия беше призната за най-миролюбивата страна в света, съобщи „Интерфакс“.

Класацията е изготвена по глобалния индекс за мир и публикувана в Института за икономика и мир в Сидни.

България се намира на сравнително високо място и е 39-та.

В списъка Исландия е следвана от Дания, Австрия, Нова Зеландия и Португалия. Експертите определят Сирия като най-враждебна страна от гледна точка на мирните процеси. От глобалните сили САЩ са на 109-то място. Русия заема 151-ва позиция.

Като цяло се стига до заключението, че през последната година като цяло светът е станал по-опасен. Това се дължи на бежанската криза и зачестилите терористични атентати.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блядимир

    0 3 Отговор
    Най-мирната страна е Русия!Обаче агресорите постоянно я нападат на чужда територия.Нападат я я в Грузия, я в Украйна........
  • 2 Оня с пурата

    1 2 Отговор
    А САЩ са толкова мирни, че ходят в бивша Югославия, Близкия изток, пъхат си носа в цяла Латинска Америка и др. Така е, когато си се провъзгласил за жандарм номер едно, другите да мълчат или....
  • 3 ники

    0 2 Отговор
    Ако някоя външна "велика сила" се погрижи шопите да решат да си правят шопска държава и да се съюзяват с турците /абсолютно условно, сетете се за които си искате интереси и ги заместете, все едно е/, останалата част от българите трябва ли да гледа спокойно и да ръкопляска на разединението???
Новини по държави: