Last news in Fakti

5 Юли, 2016 17:52 1 988 6

11 граждани на Русия са обвинени за атентатите в Турция

  • турция-
  • руснаци-
  • атентатите

Арестите по случая са общо 30

11 граждани на Русия са обвинени за атентатите в Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Прокуратурата в Истанбул повдигна обвинения срещу 11 граждани на Русия за съпричастност към атентата на летище „Ататюрк“ през миналата седмица, съобщи РИА Новости.

В атентатите загинаха над 40 души. Във връзка с атаките бяха извършени 30 ареста. Сред арестуваните има 11 граждани на Русия и 6-ма турци.

Турският президент Реджеп Ердоган вече заяви, че съмнения за участие в атаките има срещу руски граждани от Дагестан, Киргизстан и Таджикистан. Смята се, че зад атака стои Ислямска държава.

За организатор на атентата бе обявен роденият в Чечня Ахмед Чатаев. Счита се, че той е бил част от групировката на Доку Умаров. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 2 Отговор
    И къде са руснаците, че нещо не ги видях?
  • 2 Бай хой

    2 2 Отговор
    Росенце босенце, последно не разбрах руснаци или руски граждани. Те май чеченците всички са руски граждани и терористите агенти на сащ.

    Много се изложи тоя път. Да не се надявяш на субсидии от козяк и "америка за българия". Със сребърници човек няма как да е щастлив. Само се озлобява и започва да оплюва като русофобите.
  • 3 kcaniba

    2 2 Отговор
    Кадъров рече, че не били дори чеченци, камо ли руснаци!!
    Граждани са или по точно със статут на бежанци в - Турция, Австрия, Британия......
    Вероятно лъже, налииии
  • 4 Ярослав Станчев

    1 2 Отговор
    Ми кога руснаците искаха нашите льольовци да екстрадират Чатаев в Русия и да бъде съден за бандитизъм,"демократичния" български съд го обяви за политически бежанец и го пусна.Е,сега им се отблагодари за добрината.Думна летището в Истамбул.И другия път пак така да правим.Може да е най-върлия тероряга,ама е важно,че сме на пук на руснаците,а тоя камиларя другия път може и НДК-то да думне.Или Народния театър.Или училище в някой български град.Ма няма значение,важното е,че сме толерантни евро-атлантици.
  • 5 Опресняване

    2 1 Отговор
    Шамил Басаев: обучен от ГРУ и нает за разпалването на сепаратизма на АБхазия в началото на 90-те, използван от Москва за подпалването на втората чеченска война.
    Адам Дениев: пръв разпространител на уахабизма в Северен Кавказ и полковник от ФСБ.

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Опресняване":

    Осама бен Ладен,обучен от ЦРУ за да се противопостави на руснаците в Афганистан. Създател на "Клетката". И какво общо имат тези примери с конкретния случай? Издирван терорист, българите отказват екстрадацията му по желание на Русия, Австрия му дава политическо убежище. После той гърми Йстанбул. Ама нали трябва дребна тролска краварска душица да напише нещо против Русия, ценчета да трупаме.
Новини по държави: