Last news in Fakti

7 Юли, 2016 17:37 2 007 0

Магистралата до Солун вече е платена

  • магистрала-
  • промахон-
  • платена-
  • солун
Магистралата до Солун вече е платена - 1

Официално бяха осветени от свещенник и открити новите пунктове за тол-такси след ГКПП Промахон, за магистралата до Солун. От рано сутринта имаше струпване на местни жители от гръцките села наоколо, които протестираха срещу въвеждането на таксите, тъй като земеделските земи, които обработват и посещават всекидневно минават през пунктовете, което ги поставя в зависимост да плащат, съобщи в. "Български новини". 

Пунктовете за плащане на тол таксите са построени съвсем близо до граничния пункт „Кулата” – „Промахон” и са в готовност да поемат пътния трафик. Обявените цени са за разстоянието от Промахон до Солун. Към Халкидики няма пунктове за събиране на такси. Следващият пунк за събиране на тол такси е на изхода на Солун в посока Атина.

Що се касае за пътуващите в посока Кавала и остров Тасос, които преминават през ГКПП Промахон те също не плащат такси, ако минават през стария път, но ако решат да ползват магистралата Енатияс там има друг пункт за тол такси, където цените са същите като тези на пункта Промахон.

Цените

1,70 евро ще плащат моторите, по 2.40 евро – леките автомобили, автобусите – по 6 евро, а цената за тежкотоварни превозни средства е 8 евро и 40 цента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: