Тема: Украйна

19 Юли, 2016 18:02 2 733 4

Сателитни снимки показват икономическата ситуация в Източна Украйна

  • луганск-
  • киев-
  • донецк-
  • източна украйна-
  • снимки-
  • сателитни-
  • икономика

Има ли ефект от Минското споразумение?

Сателитни снимки показват икономическата ситуация в Източна Украйна - 1
Снимка: БТА/ AP

Коректното измерване на икономическата ситуация е достатъчно трудно в мирни времена. А какво остава в размирни такива?

В Източна Украйна беше използван алтернативен начин за придобиване на информация за интензивността на икономическата дейност – чрез сателитни снимки, съобщи VoxUkraine.org.

Кадрите са направени в нощно време и отразяват електропотреблението, което често се използва като индикатор за икономическата активност и растеж.

Снимки са направени в градовете Киев, Донецк и Луганск – през март 2014, 2015 и 2016 година.

Изводите са красноречиви – влиянието на войната в източната част на страната е значително. Има значителна разлика от времето преди и по време на военния конфликт.

Другият важен извод, за който посочва сайтът, е че няма признаци за икономическо възстановяване в региона след подписване на Минското споразумение.

Въпреки че в Донбас военната активност е намаляла, но икономическото състояние на народа стои на едно ниво – далеч от това преди конфликта.

Сателитни снимки показват икономическата ситуация в Източна Украйна


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББО

    0 3 Отговор
    винаги едни и същи резултати където стъпи съветската партенка.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ББО":

    Да ве на какво се радваш. Да не би руската партенка да бомбардира електроцентралите и електропроводите в източна украйна.

    Намериха нпо-тата за какво да се хванат. Разрушиха живота на хората и сега се хвалят че били по добре. Ами я някой да бе извършил бомбардировки над киев, какви светлини щяха да се виждат там.

    Позорно и жалко е да се сравняват райони подложени на активни бойни действия и на такива където не е имало такива.

    Коментиран от #4

  • 3 kcaniba

    2 1 Отговор
    и да те бомбандират с град 1 година, ти и толкова няма да имаш!!!!
  • 4 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    я как позна.руснаците терористи и редовна армия бомбандираха и съсипаха де що има в донецк и региона.както прогнозирах преди година икономиката на региона е катастрофа и тенденцията е за още по-плачевни резултати като глад и масово напускане на региона.тва се случва навсякъде където стъпят убавците на путин.в крим се очертава същото в абхазия,приднестровието и т.н. места мизерията е подобна .
Новини по държави: