Last news in Fakti

2 Септември, 2016 21:47 1 551 2

12-годишен стана студент в Бръшляновата лига

  • бръшляновата лига-
  • университет корнел-
  • дете-
  • 12-годишен-
  • студент-
  • инженери

Джеръми е най-младият студент в университета Корнел

12-годишен стана студент в Бръшляновата лига - 1
Снимки АП/БТА

Когато бил на две Джереми Шулер четял книги на английски и корейски. На шест, той се учил да смята. Сега, когато е във възраст, в която повечето деца посещават средното училище - 12-годишното момче е първокурсник в университета Корнел. Той е най-младият студент в учебно заведение от Бръшляновата лига, пише в. "Гардиън".

Джеръми е бил обучаван у дома в Гранд Прери, Тексас, от родителите му, които са космически инженери.

Резултатите на детето от САТ тестовете и входният тест по математика и наука били изумителни, но решението да бъде приет в елитния университет било взето, след като родителите му се преместили в Итака. Бащата на Джереми - Анди Шулер бил прехвърлен от работното си място в Тексас на друга позиция в северната част на щата Ню Йорк.

"Искахме да се уверим, че той ще расте в хубава, безопасна среда", обяснява деканът на департамента по инженерство в Корнел Ланс Колинс.

Родителите му разказват, че бил обсебен от идеята за букви и цифри, когато бил едва тримесечно бебе, когато станал на 15 месеца вече знаел азбуката, а малко преди да навърши 2 годинки четял книги на английски и корейски.

Джеръми вече посещава лекции в университета и казва, че е свикнал с обстановката. Момчето не се затруднява с курсовете, които е записал в момента. Той мечтае за кариера в академичните среди затова е фокусирал вниманието си изцяло върху книгите и учебниците.

12-годишен стана студент в Бръшляновата лига


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН Дто

    0 0 Отговор
    Супер- сега ще пуснат чорапи, сокчета, ключодържатели, дамски превръзки, автомобилни гуми и анимационен сериал с неговото име!
    Отсега чакам американската пропаганда да ангажира MARVEL с проекта!
    Вече проверявам дали няма такъв торент!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Болни родителски амбиции обикновено.
    Имах подобен съученик. Докато децата играеха той четеше енциклопедии. На 25 имаше 3 висши с пълно отличие + няколко езика. По това време вече си говореше сам. Понастоящем прекарва времето си при циганите на ротативките.
    Имах и колежка - пълна отличничка. Светът й се срина, когато преди 18 г. получи нервна криза от изкарана 4-ка. Бе доста а-социална. Иначе красива, млада жена, но извън ученето бе ниво никакво. Съществуваше, за да учи и се крепеше не на наученото, а на изкараните оценки и на одобрението на учителите. Не знам какво стана с нея после. Предполагам е изпаднала във вакуум след дипломирането, в реалният живот.
    За всяко нещо си има време. Петокласник - студент не е нормално и все някъде ще даде отражение развитието в повече.
    От друга страна понякога точно такива хора дърпат цивилизацията напред, уви обикновено за сметка на собственият си живот.