23 Септември, 2016 09:41 11 676 23

Руски кораб е унищожил тайна база на коалицията в Сирия

  • сирия-
  • алепо-
  • стрелба-
  • база

Обектът е координирал атаките на бунтовниците в Алепо

Руски кораб е унищожил тайна база на коалицията в Сирия - 1
Снимка: БТА/АР

Руските бойни кораби, разположени край бреговете на Сирия, са унищожили таен щаб за военни операции. Това твърди арабската секция на руския информационен сайт „Спутник“. Според медията при атаката са били убити 30 израелски военни.

"Руски бойни кораби са изстреляни три ракети „Калибър“ срещу тайната база в област Дар Езза в западната част на провинция Алепо", пише в статията. Обектът, от който се координират секретни операции в Сирия, се намира в планината Саман. Базата била вкопана дълбоко в скалите.

Освен израелските агенти са ликвидирани няколко техни колеги от САЩ, а също турски, катарски и британски офицери. Според „Спутник“ всички те са имали за задача да насочват атаките на бунтовниците в района на размирния Алепо. За момента новината не е коментирана от представител на западната коалиция. 

По-рано през септември сирийската държавна армия стартира широкомащабна операция срещу враговете на режима в Алепо. Тя включва бомбардировки по наземни цели на опозицията и цели да спре каналите за доставка на боеприпаси и стоки от първа необходимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    2 0 Отговор
    Щом са ликвидирани и американски, и британски, и израелски военни, рашъните показват безкомпромисност и несъобразяване с никого. Сега в някои разветки се чудят как да реагират, защото тук и копче не могат да кажат, да заплашват с щяло и нещяло и т.н.

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Марио Ангелов

    0 1 Отговор
    Гнусна история,всички си ги мерят ,за сметка на сирийскиите деца!

    Коментиран от #4

  • 3 бббббб

    2 0 Отговор
    То е ясно,че САЩ са в дъното на всичко.Израелците и те се мешат ,където не им е работата.Едните уж сеят демокрация,но всъщност сеят разруха и алчност,а другите използват вярата в господ за оправдание на престъпленията си. Сега може да се оплачат на дедовия...
  • 4 раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марио Ангелов":

    Знаеш ли какво е по-гнусна история: да подкрепяш терористи! Да кажем, че сирийската опозиция не са такива! Всички! Помисли само! Как така, ще подкрепяш директно с оръжия някой преди да си провел диалог между страните! Един вид - щом западното общество подкрепя дадена група, на 1во място би се опитала да урегулира конфликта чрез диалог! Това е нормалната логика, когато става въпрос за съдбата на една страна и един народ! Русия се опитва въпреки, че опозицията отдавна си опетни ръцете с много кръв!

    Коментиран от #5

  • 5 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    Ако руснаците знаеха тая дума "терористи" по отдавна сигурно щяха да кажат че в Чехословакия и Унгария също са действали терористи и те -руснаците а иние българите /нали нашата армия се камандваше от москва / са ходили там да се борят с тероризма???

    Коментиран от #17

  • 6 Де юре

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "CL500":

    Когато преди няколко дена американците избомбиха позиции на асадистите край Алепо и последва атака на умерените, се говори неофициално, че поне трима руски офицери са загинали. Предполага се, че са координирали действията на САА. Рашъните не говорят за това. Но е вероятно ако горепосоченото е истина, да си го връщат на коалиция-американци и сие.
  • 7 некойси

    1 0 Отговор
    Хахаха, ще се спукам от смях.
    Обаче ако трябва да говорим сериозно тук възниква въпроса какво правят чифути, янки и турчоля на едно място и ти не какви да е ами висши офицери, при това скрити на м...ната си в някава база в някакви скали.

    Коментиран от #18

  • 8 дфждсж

    0 1 Отговор
    Руснаците са извстни с отмъстителността си. Това явно е отмъщение за бомбардирането на асадистката армия от "коалиционните самолети" оня ден. Отделна тема е отмъстителността хубаво нещо ли е или не. Когато отмъщават обаче, руснаците се опитват да изрежат всичко "от корен" и да не остане нищо да шава по "добри сталински традиции". Това разбира се е невъзможно, те обаче упорито продължават да пробват. Ако не са си взели поуките , сирийската история може да се превърне в техния нов Афганистан или Чечения. Америкосите засега го дават по-хитро - бутат разни сателити като европейци, турци и например наште малумници в сирийската касапница. Но и за тях, както и занй-големите тарикати от Израел едва ли има спасение. Лоша работа с две думи.

    Коментиран от #19

  • 9 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Наскоро бях чул, че всички военни заводи по света имат поръчки за 3 години напред. За България е същото нещо военно-промишления сектор на икономиката заработи от 2015г. на 95-100% т.е на пълни обороти.В момента изнасяме ударно малокалибрени оръжия за Саудитска арабия, Ирак и в по-малки количества за САЩ.Не знам, какво купуват от нас последните, но нещо има което търсят от нас.Не се учудвайте, защо се намират БГ оръжия в днешна Сирия особено сред т.н опозиция и частите на Асад

    Човешкият живот няма особен смисъл, и в след двете Световни войни, които са съществували на Земята, а сега си спомням и думите на Генералисимус Сталин "В Съветският съюз човешкият потенциал няма свършване".

    Коментиран от #23

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    да руснаците изперкаха съвсем,но тук гледам има фенове на тези лъжи.как било възможно ангилчани американци ,турци и израелци ,как не ги е срам ....е може да обвините сега и маша от детското филмче маша и мечока, че тормози мечките без причина :)!
  • 12 From Israel

    0 0 Отговор
    Глупости!
  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор
    тука разни козяшки непеончета постоянно реват за някакво нахлуване на руски войски в Чехия, унгария и афганистан въпреки че така наречените нахлувания са били съгласувани с тогавашните законни правителства.

    Я мили ми другарчета като ревете на чужд гроб що не тъжите че миналата година по същият начин нахлуха хамериканските войски на Българска територия и продължават да нахлуват? И то при условие че тук няма метежи и предпоставки за преврат или гражданска война.

    Коментиран от #16

  • 14 Щуравия

    1 0 Отговор
    Е със сигорност тия довчерашни крадци на камили и трафиканти на опиум (; наземните им операции ги ръководят грамотни момчета със няколко военни кампании
    колко му е и РУСНАЦИТЕ по- погрешка да са тряснали някое гнездо на стършели.....
  • 15 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Руснаците им пратили да видят от близо секретната ракета "Калибър",но ония не са успели да предадат данните.
  • 16 Наско

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Бай Хой стри да се излагаш. Всеки път си като Матросов. Ясно е, всички разбрахме, че си русофил, но мисли преди да пишеш, ако можеш.
  • 17 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стратокастър":

    Не си остроумен, но успя да се жалваш! Думата тероризъм е на 250 години и не би била новост за батковците ти!
  • 18 пастора

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "некойси":

    Как какво правят наедно разни хора ли? Ами кроят планове! Нали знаеш в този свят, за какво се събират вълци и хиени? За да кроят и лапат сърнета! така, в случая сърнето е Сирия, Ирак... явно плановете са съгласувани, но понеже чичо Медведь подкрепя Асад, а останалите го мразят, тогава дядо Медведь е нежелан като съюзник. И явно докато кроят планове за сърнетата, за разнообразиие и забавление са кординирали военни действия на сърнетата. За какво се събират родните политически партии? за да лапат власт пари имоти и да ни яххат и доят. Е, затова явно се събират и в бункерите разни интереси. Абе досега винаги в историята така е ставало. Ето, събират се разни интереси в замъците на няколко барона и се появява Адолф Хитлер. Събират се разни апетити нейде си по света и у нас и започват да кроят планове как да прекарат сърнетата и да опапат дивиденти. Тоя свят бъка от интереси и сърнета. за съжаление тайните кръгове гледат на нас народите като на сърнета и дойни крави. Родните политици също! По делата ще ги познаете! Руският кораб е свършил ефективна арбайт. не зная каквии са били в бункера, но щом са кординирали атаките на бунтовниците то като официален съюзник на Асад русските кораби имат правото да мелят де що е бунтовник. И след като "неидентифицирани" самоленти са омляли войски на Асад, сега явно Асад и руская Медведь горят от нетърпение да върнат топката на бунтовниците и самолетите. така, че явно това ще е отговор....Ами прави са. Уж се бият срещу джихадис
  • 19 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "дфждсж":

    Заключил си нещо пиленце! Браво! Има доза истина! Обаче да те светна за сталинските традиции: БЛАГОДАРЕНИЕ НА СТАЛИН, ГЕРМАНИЯ Е ОСТАНАЛА ДЪРЖАВА! Та така за корените! Не сме чак толкова лоши, както ни описваш! Но си личи, че си попил от американщината! Велика България под американското крилце е прелестна и горда нация!
  • 20 раптор

    0 0 Отговор
    Едно време и Франция пощади! Полша не сме унищожавали! Единствените дето сме затрили са смрадливите татари! А те... те бяха терористично ханство! Чеченците затрити ли са? И забележете - това са врагове, които 1ви са ни нападнали!
  • 21 пор сикишар

    0 0 Отговор
    Hahaha някой го настъпахме по мазола . Броя коментари доказва това :D
  • 22 европеец

    1 0 Отговор
    редакцията, кои са тези "бунтовници"? цитирам: "Публикувано във факти.бг: Обектът е координирал атаките на БУНТОВНИЦИТЕ в Алепо" Та, кои са тези "бунтовници"? Сирийци не ги различават, руснаци също. Хамериканци ги финансират и въоръжават, но и те не знаят точно къде са "бунтовниците", а къде са ИГИЛ. Вие явно знаете повече? Споделете със света! Иначе изглежда, че подкрепяте терористи!
  • 23 военен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "misli posle govori":

    България винаги е била на страната на губещите и сега продава оръжие на ИДИЛ /сирийската опозиция е заедно с ИДИЛ/ и един ден пак ще плащаме за това.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания