Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 19:48 1 132 2

Финландия планира напълно да спре използването на въглища до 2030 г.

  • финландия-
  • въглища-
  • електроенергия-
  • енергия-
  • възобновяеми източници-
  • парникови газове

40% от цялата електроенергия на страната за 2015 г. е била произведена от възобновяеми източници

Финландия планира напълно да спре използването на въглища до 2030 г. - 1
Снимка АП/БТА

Финландия обяви, че планира до 2030 г. да преустанови използването на въглища като източник на енергия в опит да намали драстично емисиите на парникови газове, съобщава в. "Имдипендънт".

Правителството обяви своята "Стратегия за енергетика и климат за 2030 г. и периода след това" в четвъртък. В нея са описани плановете на правителството да спре производството на енергия от въглища, в рамките на 14 години, а до 2050 г. електроенергията в страната да се произвежда само от възобновяеми енергийни източници.

Скандинавската страна постоянно намалява използването на въглища от 2011 г. насам, като за 2015 г. само 7% от електричеството на Финландия се произвежда, чрез изгаряне на въглища.

В същото време, правителството е увеличило инвестициите си във възобновяеми енергийни източници. През февруари за възобновяема енергия са били похарчени 80 милиона евро, съобщава изданието New Scientist.

Миналата година, токът от възобновяеми източници е представлявал 40% от общото потребление в страната, а правителството очаква до 2030 година процентът да се вдигне на 47 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Причината за затоплянето

    0 0 Отговор
    Разрушението на озоновия слой и затоплянето не се дължат на топлоотделянето от изкопаемите топлоизточници! Причината е следната.

    Следва цитат от Рудолф Щайнер, ясновидец от най-висок ранг, Висш Християнски Посветен, основател на Науката за Духа, Антропософията, том 222 „Импулсиране на световно-историческите събития от духовните сили“, лекция от 23.ІІІ.1923:

    „Оставайки единствено само с интелектуалните мъртви мисли, човекът разрушава Земята. Разрушението ще започне с най-финия елемент, с топлината. И в ПЕТАТА (настояща, Германска) следатлантска културна епоха на материализма и егоизма (1413-3573 сл.Хр.), чрез по-нататъшното, все по-разширяващо се изработване на просто интелектуални мисли човек има възможността да погуби топлинната атмосфера на Земята.
    В ШЕСТАТА (предстояща, Славянска) следатлантска културна епоха на ясновидството и братството (3573-5733 сл.Хр.), ако човечеството не се обърне от интелектуализма към имагинациите (образите), може за започне гибел на въздушната атмосфера, с интелектуални мисли хората ще отровят въздуха и отровеният въздух, въздействайки на свой ред върху Земята, ще отрови преди всичко растителността.
    В СЕДМАТА (упадъчна, Калифорнийска) следатлантска културна епоха (5733-7893 сл.Хр.) човекът ще разполага с възможността да погуби водата и тя в резултат на интелектуалното мислене ще премине чрез изпаряване във всеобщия воден елемент на Земята... Това ще повлече след себе си разрушение на минералните елементи н
  • 2 Причината за затоплянето

    0 0 Отговор
    Продължение:

    а Земята и така човекът може да раздроби цялата Земя“.

    Виж също Рудолф Щайнер, Наука за Духа или Антропософия:
    том 110 „Духовните Йерархии и тяхното отражение във физическия свят. Зодиак, планети, Космос“;
    том 136 „Духовните Същества в небесните тела и в природните царства“,
    Том 177 „Окултните основи на видимия свят. Духовете на Мрака и тяхното сваляне на Земята“
Новини по държави: