Last news in Fakti

18 Декември, 2016 10:51 1 511 1

Австралия се готви за република

  • австралия-
  • малкълм търнбул-
  • република

Това може да стане след смъртта на кралица Елизабет II

Австралия може да стане република след приключването на царуването на британската кралица Елизабет II. Това беше заявено от австралийския премиер Малкълм Търнбул, цитиран от Live Mint.

“Каузата на Австралийското републиканско движение е кауза за цяла Австралия. Ние не омаловажаваме патриотизма на хората с друго мнение. Ние обаче нямаме други причини, освен любовта към страната си.

Властта на британската корона над Австралия се възприема предимно като символична. Трябва да гледаме към нашето бъдеще“, пише Търнбул в послание към ARM.

Търнбул е отявлен републиканец. Той е и един от големите деятели на референдума за обявяването на Австралия за република през 1999 г. Тогава гражданите не одобриха предложението. Той обаче продължава с опитите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    9 1 Отговор
    Аууу, Ирландия и Шотландия вдигат гълъбите, Хонг Конг върнаха, сега и Австралия като им бие шута и остават група розови тикви с много пакистанци и индийци на половин островче!

    Грейт Британ май ще става Ню Индопакистан!

    ХАХА
Новини по държави: