Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 17:44 1 143 10

Румънските управляващи може да оттеглят спорния указ

  • румъния-
  • ливиу драгня-
  • социалдемократическа партия

Лидерът на Социалдемократическа партия Ливиу Драгня спомена за първи път подобна възможност

Лидерът на управляващата Социалдемократическа партия в Румъния Ливиу Драгня спомена за първи път възможност за отмяна на правителственото постановление, смекчаващо антикорупционното законодателство, което предизвиква от няколко дни безпрецедентни народни протести, съобщава ДПА.

Драгня заяви намерението си да "предложи решение". Ще предложа решение за прекратяване на конфликта във връзка с постановлението и се надявам, че премиерът ще го приеме, заяви Драгня, но без да уточнява кога ще се състои срещата му с премиера.

Може да се говори евентуално за отмяна на постановлението, ако премиерът приеме това, добави Драгня, заявявайки за първи път готовност за отстъпки в конфронтацията с противниците на постановлението, които четири вечери последователно организират протести в цялата страна. Драгня, който се смята, че упражнява решаващо влияние върху премиера Сорин Гриндяну, изключваше досега, също както и самият министър-председател, да отстъпи пред протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 све

    6 0 Отговор
    Май не им остава нищо друго освен да си направят сепуку …… ..
    Скоро и у нас ще бъде същото , но малко по-брутално. Интелигинцията на средна възраст е в чужбина… Финанси за по-меко връщане НЯМА.
    Само слепите не го виждат.
  • 2 шшш

    4 0 Отговор
    повечето политици са големи свине, ако не бяха преди ,то след като влязат в политиката вече грухтят за много и по бързо...разбира се за тях закони не са писани...а ако са писани то специални ,както изроди от Румъния искат да прокарат, ама това не е България ,няма да позволят..За това хора казват -политика е мръсна работа , един вид влизаш в кочината , мирише на развалено , но се свиква..защото обвивката на това е доста лъскава...
  • 3 ссс

    1 4 Отговор
    вместо да протестират румънците глупави , може да насочат вниманието си към истинската опасност Путин.

    Коментиран от #5

  • 4 Кроко

    2 3 Отговор
    Руските хакери са виновни те са вдигнали румънците на бунт.
  • 5 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Ръката на Обама се чувства само той ги е разбунил.
  • 6 бай Хой посерко

    0 4 Отговор
    Да ги маате тези румънци от тука дайте по добре някоя статия за новото супер руско оръжие , че отдавна не е имало такава.
  • 7 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    и да се махат комунягите от власт,вече не е достатъчно да падне указа ,а правителството.

    Коментиран от #9

  • 8 Диди

    3 0 Отговор
    Мошенниците политици не успяха да преодолеят силата на народа.Законът няма да бъде реалност.Браво на хората които протестираха,успяха.Сега трябва да осъдят политиците,които са в парламента.Да им е честито.
  • 9 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Ако имаше ток и телевизор в тролската дупка, можеше да чуеш вчера сутринта Владо Береану, който каза че закона е бил подкрепен от всички - и леви и десни. Всички са в кюпа, срещу всички има разследвания и се водят дела и всички са заинтересовани да влезе в сила. Така че не се опитвакчй да лъжеш хората че десните са нещо ралично от левите в България или Румъния. Явно си от десните крадци, но няма как да ти лине номера!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    всички са в кюпа ама едни са по-от други.когато народа излезе и се изказа против проектозакона комунягите трябваше да го свалят,а не да се опитват всячески да го налагат.те носят реалната политическа отговорност.
Новини по държави: